Mainos

EU: Suomen kiirehdittävä sähköisen rahan käyttöä

EU:n komissio vaatii Suomea kiirehtimään sähköisen rahan kattavaa käyttöä. Komissio uhkaa Suomea oikeustoimilla, jos sähköistä rahaa koskevaa direktiiviä ei toteuteta EU:n edellyttämällä tavalla. Vaatimus koskee myös Belgiaa, Kreikkaa ja Ranskaa.

Komissio antoi tänään Suomelle ns. perustellun lausunnon. Sisämarkkinakomissaari Frits Bolkesteinin tiedottaja Jonathan Todd kertoi, että Suomi ei ole toimeenpannut kaikkia direktiivin säädöksiä. Suomi voidaan haastaa EY:n tuomioistuimeen, mikäli asiaa ei saada kuntoon.

Sähköisellä rahalla tarkoitetaan elektroniselle laitteelle kuten pankkikortin sirulle tai tietokoneen muistiin tallennettua rahaa. Se on useissa Euroopan maissa yleisemmin käytössä kuin Suomessa. Sähköisestä kukkarosta voi maksaa mm. pikkuostoksia, erilaisia palveluja ja auton pysäköinnistä.

Direktiivi pyrkii helpottamaan sähköistä kauppaa EU:n alueella. Se sisältää vähimmäissäännöt, joiden mukaan sähköistä rahaa voi käyttää. Tavoitteena on myös estää kilpailun vääristyminen luottolaitosten ja sähköistä rahaa tarjoavien yritysten välillä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.