Mainos

EU:ssa keskitytään nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyteen

EU-maiden valtion- ja hallitusten päämiehet ovat koolla Luxemburgissa ylimääräisessä työllisyyshuippukokouksessa. Nykyinen puheenjohtajamaa on tehnyt esityksen työllisyyspolitiikan parantamiseksi ja kehityksen seuraamiseksi sekä ensi vuoden suuntaviivoiksi.

Esityksen mukaan vuosittain hyväksyttäisiin suuntaviivat, joiden perusteella jäsenvaltiot laatisivat kansalliset toimintasuunnitelmat. Niiden toteutumista seurattaisiin vuosittain ja tarvittaessa määräenemmistöllä voitaisiin hyväksyä suosituksia jäsenvaltioille, jotka eivät ole onnistuneet toteuttamaan suunnitelmiaan.

Ensi vuoden suuntaviivoissa esitetään erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden alentamista. Viiden vuoden aikana pitäisi kaikille nuorille antaa työtä tai koulutusta ennen kuin he ovat olleet työttöminä kuusi kuukautta. Aikuisilla raja olisi 12 kuukautta. Suomi on täyttämässä vaatimukset ensi vuoden alusta voimaan tulevien uudistusten myötä.

Yksi avoin kysymys huippukokouksessa on se, miten työllisyyttä edistetään verotuksella. Luxemburg on esittänyt energiaverotuksen kiristämistä ja työvaltaisten palvelualojen arvonlisäverotuksen keventämistä. Muutamissa maissa vastustetaan energiaverojen korottamista. Suomi on puolestaan pitänyt alv-alennuksesta hyötyvien alojen listaa liian suppeana.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.