Mainos

EU: Ranska sai lisäaikaa vajeongelmassa

Euroalueen valtiovarainministerit taipuivat siirtämään Ranskan vajeongelman käsittelyn seuraavaan kokoukseensa, joka pidetään 25. marraskuuta. Päätös oli voitto Ranskalle ja sitä tukevalle Saksalle, jotka saivat näin estettyä EU:n komission vaatimat toimet Ranskaa vastaan.

Suomi, Itävalta ja Hollanti olivat ainoat maat, jotka vastustivat Ranskan vajeiden käsittelyn siirtämistä. Ranska on luvannut lisätoimia julkisen talouden alijäämänsä supistamiseksi bruttokansantuotteesta. Se kuitenkin kertoo lisätoimiensa sisällön vasta myöhemmin.

EU:n puheenjohtajamaan Italian valtiovarainministeri Giulio Tremontin mukaan kyse on yleissitoumuksesta.
Talousasioista vastaava EU:n komissaari Pedro Solbes totesi, että komission täytyy nyt vain odottaa seuraavaa valtiovarainministerikokousta.

Komissio esitti lokakuussa, että valtiovarainministerit toteaisivat Ranskan toimet riittämättömiksi ja vaatisivat Ranskaa esitettämään lisätoimia vajeensa pienentämiseksi. Tiistaina kokoontuvan 15 EU-maan valtiovarainministerikokouksen on määrä keskustella Ranskan vajeesta, mutta 12 euromaan kokouksen jälkeen on selvää, että päätös lykkäytyy kuluvan kuun lopulle.

Ranskan julkisen talouden alijäämä rikkoo ensi vuonna EU:n vakaussopimusta jo kolmatta vuotta peräkkäin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.