Mainos

EU rankaisee vaippakapinallisia

Viisi EU:n jäsenmaata on joutunut komission hampaisiin, koska ne ovat yrittäneet lisätä syntyvyyttä pitämällä vaipat huokeina. Komissio on ilmoittanut ryhtyvänsä oikeudellisiin toimiin, jos maat eivät nosta vaippojen arvonlisäveroa unionin minimitasolle 15 prosenttiin.

Puola, Tshekki, Unkari, Portugali ja Malta ovat perustelleet EU:n alarajaa alhaisempaa vaippojen arvonlisäveroa lapsiperheiden tukemisella.

EU-maiden valtiovarainministerit päättivät eilen sallia jäsenmaille 15:tä prosenttia alhaisemman arvonlisäveron perimisen muun muassa ravintolaruoasta. Päätös mahdollistaa Suomen ravintolaruoan arvonlisäveron laskemisen 12 prosenttiin nykyisestä 22 prosentista.

Myös vaippojen arvonlisäverosta keskusteltiin eilen, mutta ne eivät päässeet alhaisemmin verotettavien tuotteiden listalle.

Komissio ei aio sietää jäsenmaiden niskurointia yhteisesti sovituissa arvonlisäveroasioissa.

- Ennemmin tai myöhemmin EU-komission täytyy edetä rikkomusmenettelyjen kanssa ja pyytää EY-tuomioistuimelta tulkintaa asiasta, sanoi veroasioista vastaavan komissaarin Laszlo Kovacsin tiedottaja toimittajille Brysselissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.