Mainos

EU-puheenjohtaja Slovenia haluaa sopimuksen Serbian kanssa

Sopimus parantaisi maan asemaa EU-neuvotteluissa.

EU:n puheenjohtajamaa Slovenia kannattaa yhteistyösopimuksen solmimista Serbian kanssa.

Slovenian ulkoministeri Dimitrij Rupel sanoo, että unionin jäsenehdokkuuden edellytyksenä oleva sopimus pitäisi allekirjoittaa mahdollisimman pian, mahdollisesti vielä tammikuun aikana.

Slovenia haluaa tukea Serbian länsimielisiä voimia sekä presidentti Boris Tadicia, joka kisaa uudelleenvalinnastaan presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 20. tammikuuta.

EU on vaatinut Serbiaa tekemään riittävää yhteistyötä Haagin sotarikostuomioistuimen kanssa ennen kuin sopimus voidaan solmia. Etenkin Belgia ja Hollanti ovat vastustaneet myönnytyksiä Serbialle ennen kuin sotarikoksista syytetty kenraali Ratko Mladic on luovutettu Haagin sotarikostuomioistuimeen.

Sopimus vaatii kaikkien 27 EU-maan hyväksynnän.

Rehn vaatii Serbialta parempaa yhteistyötä ennen EU-sopimusta

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn torjuu Slovenian ehdotuksen yhteistyösopimuksen solmimisesta Serbian kanssa. Rehn sanoo, että Serbian pitää tehdä täyttä yhteistyötä Haagin sotarikostuomioistuimen kanssa ennen kuin sopimus voidaan allekirjoittaa.

- On välttämätöntä, että serbialaiset ymmärtävät tämän ehdon pysyvän voimassa, ja että sen täyttyminen on välttämätöntä yhteistyösopimuksen solmimiseksi, Rehn sanoi.

Rehn kertoi aikovansa keskustella Serbian yhteistyöhalukkuudesta YK:n tuomioistuimen uuden pääsyyttäjän Serge Brammertzin kanssa lähiaikoina.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.