Mainos

"EU-parlamentin oikeisto Berlusconin talutushihnassa"

Vihreiden mepit Satu Hassi ja Heidi Hautala suomivat kovin sanoin EU-parlamentin oikeistosiipeä Italian pääministerin Silvio Berlusconin myötäilystä.

Euroopan parlamentissa äänestettiin tänään Italian tiedotusvälineiden vapautta koskevasta päätöslauselmasta. Lauselmassa ilmaistiin huoli siitä, että Berlusconi omistaa ja valvoo tärkeimpiä yksityisiä ja valtion tiedotusvälineitä.

Lauselma kaatui puhemiehen äänellä, kun äänestys päättyi tasatulokseen 338-338.

- Yksikin ääni demokratian ja sananvapauden puolesta olisi kääntänyt tuloksen toiseksi, sanovat Hassi ja Hautala tiedotteessaan.

- Tänään näimme, että halutessaan Berlusconi saa kuriin Italian tiedotusvälineiden lisäksi myös muiden maiden oikeistolaiset jäsenet Euroopan parlamentissa. Tilanne on sietämätön, toteaa Hautala.

Hautala ja Hassi ovat äärimmäisen pettyneitä EU-parlamentin oikeistoryhmiin.

- On käsittämätöntä, miten oikeistoryhmät yhdessä rintamassa vaativat EU-jäsenyyttä hakevilta mailta demokratian ja sananvapauden noudattamista, samalla kun sallitaan Italian loukkaavan niin sananvapautta kuin tuomiolaitoksen koskemattomuutta. Mikä viesti tämä on hakijamaille?, kysyy Hautala

Vihreiden mielestä pääministeri Silvio Berlusconin valta maan tiedotusvälineisiin rajoittaa sananvapautta ja muun muassa estää puuttumista maassa vallitsevaan korruptioon ja muihin ongelmiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.