Mainos

EU-opiskelijavaihdon paikkoja luvassa ennätysmäärä

Kansainvälisen henkilöstövaihdon keskuksen Cimon mukaan suomalaisille opiskelijoille on ensi vuonna luvassa ennätysmäärä eli yli 8100 Erasmus-ohjelman vaihtopaikkaa muualla Euroopassa.

Euroopan unionin Erasmuksen kautta voisi vastavuoroisesti tulla Suomeen jopa 7900 opiskelijaa. Paikat on sovittu vaihtoon osallistuvien oppilaitosten kesken, ja osa niistä jäänee käyttämättä. Suomalaiset kuuluvat kuitenkin Erasmus-ohjelman aktiivisimpiin osanottajiin, kertoo Cimo. Viime vuosina suomalaisopiskelijoita on lähtenyt maailmalle noin 3500, ja määrä on kasvussa. Ensi vuoden opettajavaihtoon voi lähteä liki 2190 opettajaa. Vastaavasti Suomeen tuleville opettajille on tarjolla 2120 paikkaa.

Suuret EU-maat ovat vaihtoon hakevien keskuudessa ymmärrettävästi suositumpia kuin Suomi. Kun hakijoiden määrää verrataan kohdemaan omaan opiskelijamäärään, Suomi kuitenkin nousee kärkisijalle niin brittiläisten, irlantilaisten, hollantilaisten, kreikkalaisten, itävaltalaisten, virolaisten, unkarilaisten, latvialaisten kuin slovakialaistenkin opiskelijoiden toiveissa.

Englannilla pärjää Suomessa

Cimo kuuli alkukuusta suomalaisten ja ulkomaalaisten Erasmus-opiskelijoiden kokemuksia yhdessä opiskelijajärjestöjen kanssa järjestämässään konferenssissa. Ulkomaalaiset osallistujat eivät pitäneet suomen kieltä vaihdon esteenä, sillä etenkin englanninkielistä opetusta alkaa olla tarjolla runsaasti. Yliopistot tarjoavat vuosittain yli 300 englanninkielistä kokonaisuutta. Lisäksi opiskelua helpottaa suomalaisten hyvä kielitaito.

Ulkomaalaiset kertovatkin oman englannin taitonsa karttuvan Suomessa. Sen sijaan suomen kielen oppiminen vaatii kielikursseista huolimatta opiskelijoilta kovaa panostusta. Silti opiskelijat tuntuvat sopeutuvan hyvin, sillä monet ovat halukkaita jäämään tänne vielä vaihtojakson jälkeenkin, kerrotaan Cimosta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.