Mainos

EU:lta tiukempi kanta ihmiskauppaan

Euroopan unioni haluaa puuttua ihmiskauppaan entistä kovemmalla kädellä.

Suuri osa ihmiskaupan uhreista pakotetaan prostituutioon

Euroopan parlamentin odotetaan tänään hyväksyvän ihmiskauppaa koskevan mietinnön, jossa vaaditaan EU-maita ja unionin elimiä ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimiin erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan rikollisuuden kitkemiseksi.

Belgialaisen Patsy Sörensenin valmistelemassa mietinnössä huomautetaan, että neljä miljoonaa ihmistä joutuu vuosittain kaupankäynnin kohteeksi maailmassa. Luku perustuu YK:n ja Kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n arvioon. Näistä neljästä miljoonasta noin 500 000 uhria kulkeutuu Länsi-Eurooppaan. Vihreiden ryhmään kuuluva Sörensen arvioi, että kaikki merkit viittaavat määrän olevan kasvamassa. Erityisesti ihmisiä tuodaan Keski- ja Itä-Euroopasta.

Mietinnössä vaaditaan, että ihmiskaupasta on laadittava yhteinen määritelmä. Sen pitäisi kattaa kaikki orjuutta muistuttavat muodot, joihin kuuluvat prostituutioon pakottamisen lisäksi mm. pakkotyö ja pakkoavioliitot. Sörensen huomauttaa kauppaa käytävän myös lapsilla ja miehillä.

Edelleen Sörensen vaatii, että ihmisten salakuljettajia vastaan todistavien naisten turvallisuus on taattava ja heille on myönnettävä oleskeluoikeus tietyssä maassa. Jäsenvaltioilta edellytetään toimia myös internetin kautta tapahtuvan ihmiskaupan estämiseksi.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja