EU-komission varapuheenjohtaja: Ota suomalainen ja voitat

Suomalaisia houkuteltiin tänään keskustelemaan siitä, millainen tulevaisuuden Euroopan pitäisi olla. Puhetta vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä veti EU-komission pitkäaikaisin jäsen, oikeus- ja kansalaisasioista vastaava komissaari Viviane Reding.

Kokenut konservatiivipoliitikko Reding puhui kuin tulinen maallikkosaarnaaja.

– Britannian hallitus haluaa Euroopasta vain markkina-alueen. Se ei välitä ihmisistä. Se haluaa vain pääsyn isoille markkinoille. Se ei ole minun Eurooppani. Aion todella taistella sellaisen Euroopan puolesta, jossa on tasapaino talouden ja ihmisten välillä. Ihmiset ovat unionin todellinen arvo, Reding pauhasi.

Reding kantoi huolta etenkin Euroopan nuorista työttömistä.

– Kreikassa 60 prosenttia nuorista on työttömänä. Kokonainen sukupolvi on kadotettu. Se on katastrofaalista, Reding totesi.

Reding kertoi, että muut EU-maat ovat kopioineet Suomesta nuorisotakuun idean. Se otetaan käyttöön kaikissa EU-maissa vuoden vaihteessa.

– Suomi tarjoaa usein erinomaisen esimerkin, jonka voi kopioida. "Ota suomalainen ja voitat", me sanomme!

Toinen Suomesta ja Redingin omasta kotimaasta Luxemburgista poimittu idea on koulutuksen ja työharjoittelun yhdistäminen.

– Me autamme pulassa olevia maita ottamaan tämän järjestelmän käyttöön. Ihmiset Suomesta, Luxemburgista, Saksasta ja Itävallasta matkustavat Kreikkaan, Italiaan ja Espanjaan neuvomaan sen aloittamisessa. Eurooppa on siis solidaarisuutta. EU:ssa ei ole kyse vain markkina-alueesta, vaan ihmisistä. Ja ihmiset merkitsevät solidaarisuutta ja huolenpitoa, Reding vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat