Mainos

EU-komission päämaja Brysselissä evakuoitiin taas

EU-komission päämaja Berlaymont on jouduttu tyhjentämään jälleen Brysselissä.

Puoliltapäivin annetun hälytyksen ja seuranneen evakuoinnin syynä on rakennuksessa sattunut vesivahinko. Berlaymontissa tehtyjen huoltotöiden yhteydessä kuumavesiputki vaurioitui. Yksi henkilö sai vakavia palovammoja putkesta suihkunneesta kuumasta vedestä ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Tunnelma Brysselin EU-keskuksessa oli dramaattinen, sillä paikalle saapui useita palolaitoksen yksiköitä. Berlaymontia ympäröivillä kaduilla on satoja talosta evakuoituja komission työntekijöitä.

Työntekijät pääsivät palaamaan töihinsä iltapäivällä sen jälkeen, kun rakennuksen turvallisuus oli varmistettu.

Myös laajentumiskomissaari Olli Rehn oli evakuoitujen joukossa. Hän oli hälytyksen sattuessa neuvottelussa Kroatian ja Slovenian edustajien kanssa.

Niin ikään EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso joutui poistumaan rakennuksesta. Barroso oli juuri pitämässä tiedotustilaisuutta unionin rahoitusmarkkinoiden valvonnasta, kun hälytyskellot alkoivat soida.

Massiivisessa Berlaymontissa työskentelee lähes 3000 virkamiestä. Rakennuksessa oli viime viikon maanantaina tulipalo, jonka takia se oli viikon ajan suljettuna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.