Mainos

EU-komissio varoittaa: Velkakriisi kärjistyy pian

EU-komissio varoittaa, että euromaiden velkakriisi kärjistyy vielä lähikuukausina.

Tämän vuoksi komissio ehdottaa, että nykyistä kriisimekanismia ja erityisesti siihen kuuluvaa satojen miljardien tukirahastoa laajennetaan nopeasti.

Keskeisessä asemassa oleva Saksa vastustaa rahaston pääoman kasvattamista ja varoittaa hätiköidyistä ratkaisuista.

MTV3:n Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että saksalaiset eivät halua Portugalin ajautuvan konkurssiin. Saksan valtiovarainministeri sanoi viimeksi tänään lehtihaastattelussa, että jos Portugalille tulee ongelmia, keinot sen auttamiseksi ja tukemiseksi ovat olemassa.

- Sen sijaan saksalaiset pelkäävät, että syntyy tulonsiirtoautomaatti, jos rahastoa laajennetaan. Rahaston potti on tällä hetkellä EU:n osalta 440 miljardia euroa ja nyt ollaan tilanteessa, jossa koko tuota rahastoa ei pystytä käyttämään - ja siihen Saksakin on valmis, että sen käyttöä tehostetaan, Nurminen kertoo.

Euromaille yhteinen taloushallitus

Nurmisen mukaan Saksassa korostetaan sitä, että komission puheenjohtajan Jose Manuel Barroson ja Suomen Olli Rehnin ei pitäisi hötkyillä, vaan heidän pitäisi ottaa rauhallisesti ja pyrkiä kokonaisratkaisuun.

Huhujen mukaan Saksa näyttäisi kuitenkin olevan valmis siihen, että euromaille luodaan jatkossa eräänlainen yhteinen hallitus, joka linjaisi talouspolitiikkaa ja estäisi näin uudet kriisit. Nurmisen mukaan huhu on vahva, mutta sitä ei ole vahvistettu.

- Ranska on tätä vaatinut ja se olisi luonnollisesti iso muutos. Tällainen taloushallitus voisi saada kuriin ne maat, jotka eivät hoida asioitaan, Nurminen tiivistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.