Mainos

EU-komissio vahvisti Kemppisen siirtymisen Lontooseen

EU-komissio on vahvistanut, että se on nimittänyt Reijo Kemppisen komission Britannian edustuston päälliköksi. Kemppinen aloittaa työt Lontoossa 16. heinäkuuta.

Komission mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun paikallisen edustuston johtoon valitaan jonkun toisen jäsenmaan kansalainen. Reijo Kemppinen siirtyy tehtävään komission Suomen edustuston päällikön paikalta. Hän on aiemmin toiminut myös komission päätiedottajana.

Kemppisen pesti Helsingissä jäi noin puoleen vuoteen. Hän tuli Suomen edustuston päälliköksi viime vuoden joulukuussa ja myönsi lähtevänsä Suomesta hieman kaihoisalla mielellä. Lontoon edustuston päällikön paikka oli kuitenkin tarjous, josta ei voinut kieltäytyä.

Lontoon edustusto on komission suurin ulkopuolinen edustusto. Kemppinen kertoi saaneensa tiedustelun kiinnostuk-sestaan kolmisen viikkoa sitten. Paikka on ollut tyhjänä pitkään, ja tehtävään oli haettu ensi sijassa brittiä, mutta kun sopivaa ei löytynyt, käännyttiin Kemppisen puoleen.

-Se oli täysi yllätys minulle, Kemppinen kertoi kyselystä.

Hän odotti tehtävästään haasteellista ja mielenkiintoista.

-Tehtävä on olla komission virallinen ääni Britanniassa. Tehtäviin kuuluu pyrkiä yhteiskunnan kanssa kosketuksiin sekä suoraan että median kautta, selvittämään mitä Eurooppa, EU ja komissio ovat ja tekevät. Siitä se kaikki lähtee. Jätän maailmanparantamisen muille, Kemppinen sanoi.

Britannian suhde Euroopan unioniin on ollut myrskyisä alusta alkaen ja Britannian lehdistö on erittäin hanakka tarttumaan unionin ongelmiin, joskus myös keksittyihin sellaisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.