Mainos

EU-komissio ja Suomi eri linjoilla lähipuheluissa

EU:n komissio ja Suomi tulkitsevat puhelun soittamista koskevaa direktiiviä eri tavalla lähipuhelujen osalta. Komissio katsoo, että Suomessa kuluttajalla pitäisi olla mahdollisuus valita näppäilemällä lyhyen numerotunnuksen avulla haluamansa operaattorin myös paikallispuheluissa. Suomi on tähän asti katsonut direktiivin koskevan vain kaukopuheluja.

Komissio antoi ennaltavalinnasta Suomelle tänään virallisen huomautuksen. Suomella on kuukausi aikaa vastata komissiolle. Tulkintaero ei koske ainoastaan Suomea. Huomautuksen saivat myös Belgia, Hollanti, Italia, Itävalta ja Ranska. EU:n numerointidirektiivi ei varsinaisesti määritä, mitä puheluita ennaltavalinta koskee. Suomi on katsonut sen kattavan kauko- ja ulkomaanpuhelut. Komission mukaan direktiivi sisältää lisäksi paikallispuhelut ja soitot kiinteästä linjasta matkapuhelimiin.

Suomalaisen EU-virkamiehen mukaan komission huomautus tuli jossain määrin yllättäen, vaikka eräissä piireissä sitä osattiinkin odottaa. Virkamiehet arvioivat, että käytännössä toteutus ei telepalveluiden käyttäjän asemaa paljonkaan muuttaisi, koska lähipuheluiden hinnat ovat niin alhaiset. Operaattorin valinnan mahdollistaminen tuskin laskee kustannuksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.