Mainos

EU-komissio hyväksyi Finnairin ja Maersk Airin yhteistyön

EU:n komissio hyväksyy suomalaisen Finnairin ja tanskalaisen Maersk Airin tekemän yhteistyön. Komissio antoi eilen siunauksensa lentoyhtiöiden yhteistyölle, joka koskee Tukholman ja Kööpenhaminan välillä tehtäviä lentoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiöt voivat jatkaa yhteisiä lentojaan kyseisten pääkaupunkien välillä seuraavien kuuden vuoden ajan.

Komissio perusteli päätöstään kilpailulla. Aikaisemmin lentoja kyseisellä reitillä hallitsi lähes yksinään SAS-lentoyhtiö, ja lippujen hinnat olivat kalliita. Komissio sanoi maanantaisessa tiedonannossaan, että lentojen hinnat ovat halventuneet sen jälkeen, kun SAS sai kilpailijan. Komission mukaan suomalais-tanskalaisen yhteistyön positiiviset vaikutukset ovat niin merkittäviä, ettei se tosiasia, että Finnair ja Maersk Air koordinoivat yhdessä hintojaan, oikeuta yhteistyön kieltämiseen.

Finnair ja Maersk Air aloittivat säännölliset lennot Tukholman ja Kööpenhaminan välillä vuoden 1997 huhtikuussa. Komission mukaan kyseisellä reitillä ei tuolloin ollut kilpailua, huolimatta siitä, että Kööpenhaminan ja Tukholman välisellä reitillä liikkuu vuosittain yli miljoona lentomatkustajaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.