Mainos

EU-keskustelu: Lipponen laukoo kohti oppositiota

Pääministeri Paavo Lipponen arvostelee voimakkaasti oppositiopuolue keskustaa eilisestä kritiikistä, jota se antoi pääministerin viimeviikkoisesta, EU:n tulevaisuutta puineesta puheesta.

Turun Sanomien kolumnissa Paavo Lipponen on sitä mieltä, että keskusta haluaa vain tuomita hänet vaikka nyt pitäisi keskustella asioista.

-Keskustan johtohenkilöt ovat oman vastauksensa sijasta heti järjestämässä käräjiä, joissa tutkitaan, onko syytetty tuomittava "liittovaltion" kannattamisesta. Kun olen erityisesti ehdottanut menettelytapojen uudistamista tuomaan kansalliset parlamentit ja kansalaisjärjestöt mukaan EU:n sopimusvalmisteluun alhaalta ylös -hengessä, nousee "vaihtoehto"-liike ensimmäisenä tuomitsemaan vaihtoehtokeskustelun, Lipponen kirjoittaa.

Lipposen mukaan Suomessa on syvällä sellainen käsitys, että hallitusten välisyys on pienen maan etu ja komissio edustaa meille etäistä byrokratiaa.
-Suomessa ei nähdä, että nimenomaan suuret maat kannattavat hallitusten välistä menettelyä ja painavat joka käänteessä alas komissiota, koska ne katsovat pärjäävänsä paremmin kun pelisäännöt ovat mahdollisimman epäselvät.

Opposition mielestä Lipponen on ohittanut eduskunnan EU-puheillaan, joilla hän haluaa viedä EU:ta kohti liittovaltiomallia. Pääministeri sanoo tarjoavansa perustuslakivaihtoehtoa nimenomaan selkiyttämään ja tukemaan pienten EU-maiden asemaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.