Mainos

EU-johtajat eivät aio puuttua ilmastopaketin yksityiskohtiin

EU:n ilmasto- ja energiapaketin yksityiskohtiin ei ole määrä puuttua ensi viikolla unionin johtajien huippukokouksessa. Huippukokouksessa on tarkoitus lähinnä vahvistaa sitoutuminen tavoitteisiin, jotka unionin johtajat asettivat huippukokouksessa vuosi sitten. EU-maiden on määrä hyväksyä toimenpidepaketin sisältö viimeistään ensi vuoden alussa.

Suomi tavoittelee energiaa paljon käyttävän teollisuuden aseman huomioimista, jotta sen kansainvälinen kilpailukyky ei heikkenisi. Lisäksi Suomi haluaa muutosta päästötason viitevuoteen. Jos vertailuvuotena käytetään vuotta 2005, päästötavoitteesta tulee liian alhainen, sillä 2005 oli Suomelle normaalia vähäpäästöisempi muun muassa metsäteollisuuden työtaistelun takia. Mukaan haluttaisiinkin myös vuosi 2006.

Ulkopoliittisia aiheita puheenjohtajamaa Slovenia ei ole nostanut huippukokouksen asialistalle, vaan aiheet keskittyvät ilmastoon, energiaan ja unionin kilpailukykyyn.

Valtioneuvoston EU-sihteeristön alivaltiosihteeri Helena Tuuri arvioi, että kokouksen käytävillä käydään EU-johtajien kesken todennäköisesti keskustelua tulevista ratkaisuista - muun muassa EU:n presidentin ja ulkopoliittisen edustajan nimityksistä. Nämä asiat jäävät kuitenkin ratkaistaviksi loppuvuonna Ranskan kaudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.