Mainos

EU: Israelin neuvoteltava myös vihollistensa kanssa

-Yritys ratkaista konflikti yksisuuntaisesti ei ole kestävä. Olemme oppineet sen täällä Irlannissa, opasti Irlannin ulkoministeri Brian Cowen.

Israelin on neuvoteltava rauhasta Lähi-idässä vihollistensa, ei vain ystäviensä kanssa, sanoi EU:ta edustava Irlannin ulkoministeri Brian Cowen tänään. Cowen viittasi Israelin pääministerin Ariel Sharonin keskiviikkoiseen vierailuun Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush antoi tukensa Israelin kiistellyille suunnitelmille Gazan siirtokuntien tyhjentämisestä.

-Israelin on tehtävä rauha palestiinalaisten ja muiden arabinaapureidensa kanssa. Yritys ratkaista konflikti yksisuuntaisesti ei ole kestävä. Olemme oppineet sen täällä Irlannissa, Cowen sanoi tiedotustilaisuudessa ennen ulkoministereiden kokouksen alkua.

EU:n ulkoministerit aloittivat tänään epävirallisen kokouksensa Tullamoressa, viskistään tunnetussa pikkukaupungissa Keski-Irlannissa. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.).

Ulkoministerit keskustelevat kahden kokouspäivän aikana lähinnä Lähi-idästä, Kosovosta ja Irakin tilanteesta. Tullamoren kokouksessa ovat paikalla EU:n nykyisten ja tulevien jäsenmaiden ulkoministerit, ja huomenna lounaalle osallistuvat myös Bulgarian, Romanian ja Turkin ulkoministerit.

Epävirallinen kokous ei tee mitään päätöksiä, vaan aika käytetään ajankohtaisista asioista keskustelemiseen. Tshekin ulkoministeri Cyril Svoboda joutui peruuttamaan osallistumisensa ministereiden tapaamiseen loukkaannuttuaan perjantaina auto-onnettomuudessa. Uutistoimisto Reutersin mukaan Svobodaa kuljettanut auto ajautui ulos tieltä Prahan itäpuolella, mutta hänen vammansa eivät ilmeisesti ole vakavia.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.