EU haluaa säteilyttää elintarvikkeita - Suomessa vastustusta

Elintarvikkeiden säteilyttämistä halutaan lisätä Euroopassa. Säteilyttäminen on yksi tapa parantaa elintarvikkeiden säilyvyyttä.

Suomessa säteilytystä halutaan kuitenkin välttää, vaikka se ei tee elintarvikkeista radioaktiivisia eikä säteilytyksellä ole todettu olevan terveyshaittoja. Suomessa saa säteilyttää vain mausteita. Euroopan komissio ehdottaa nyt, että tulevaisuudessa kaikissa EU-maissa saisi säteilyttää mm. suikaloitua kanaa, kuorittuja katkarapuja ja kuivattuja hedelmiä.

Suomessa kannatetaan lähiruoka-ajattelua, jossa ruoka tuotetaan lähellä kuluttajaa.

Säteilytystä vastustaa myös Suomen elintarviketeollisuus. Monissa EU-maissa teollisuus ajaa säteilytyksen lisäämistä, koska se on halpa ja helppo tapa nujertaa esimerkiksi salmonella.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat