Mainos

Etyj-päättäjiltä vaaditaan Karjalaa takaisin

Muutama ryhmä on ilmoittanut pitävänsä mielenilmauksen Etyj-kokouksen yhteydessä.

-Pari kolme yksittäistä ilmoitusta on tullut. Lähinnä halutaan Karjalaa takaisin ja vapautta Irakille. Meille tulleet ilmoitukset ovat hyvin pieniltä ryhmiltä, kertoo ylikomisario Teuvo Saikkonen.

-Toki varaudumme kaikkeen, mutta mielenosoitusten määrä riippuu siitä, miten ihmiset nyt tämän asian suhteen aktivoituvat, Saikkonen pohtii.

Poliisi on varannut Messukeskuksen viereen kaksi aluetta mielenosoituksille. Suunnitelmat on tehty myös kokousvieraiden hotellien läheisyyteen.

-Meidän on turvattava mielenilmaisemisen vapaus, mutta samalla myös kokouksen häiriötön eteneminen, tiivistää poliisipäällikkö Jukka Riikonen.

Mielenilmauksilla vedotaan päättäjiin

Mielenosoituksistaan ovat lehdistötiedotteella etukäteen ilmoittaneet Aluepalautus ry ja Iranin hallintoa vastustavan oppositiojärjestön pohjoismainen osasto. Iranilaiset ovat etukäteen ilmoittaneet, että heitä olisi tulossa paikalle jopa 200.

Karjalan palautusta ajavan Aluepalautuksen tiedottaja Lasse Koskinen arvioi, että heidän mielenilmaukseensa tulee 10-15 ihmistä.

-Mielenilmauksemme on suunnattu koko Suomen kansalle, mutta päättäjät ovat tässä yksi ryhmä. Suomen rajojen palautus on kansainvälinen asia, sen takia olemme paikalla, Koskinen linjaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.