Eturivin artistit tulkitsevat Levyraati-papan sanoituksia

Heinäkuussa julkaistavalla tribuuttialbumilla sana-akrobatian virtuoosin, Jukka Virtasen, sanoittamia kappaleita tulkitsevat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Siiri Nordin, Laura Närhi, Timo Rautiainen ja Pauli Hanhiniemi. Tribuuttilevyä seuraa myös konserttikiertue.

Kotimaiset eturivin artistit kunnioittavat Sanat Jukka Virtanen -tribuuttialbumilla, ja sitä seuraavalla konserttikiertueella suomalaisen viihteen todellista Grand Old Mania esittämällä Jukka Virtasen sanoittamia kappaleita.

Albumilla mukana olevat artistit edustavat kattavasti suomalaista populaarimusiikin kenttää. Mukana ovat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Tuomari Nurmio, Laura Närhi, Siiri Nordin, Paleface, Ilkka Vainio, Timo Rautiainen, Sonja Lumme, Jonna Kosonen, Pauli Hanhiniemi ja Niko Ahvonen.

Jukka Virtanen on koko Suomen tuntema Levyraadin isäntä ja rakastettu sanoittaja. Sen lisäksi hänet tunnetaan myös käsikirjoittajana ja ohjaajana, kirjailijana ja runoilijana, toimittajana, näyttelijänä, ääninäyttelijänä, kertojana, lausujana ja laulajana - mutta ennen kaikkea sana-akrobatian suurena virtuoosina, jonka humoristiset tekstit ovat ilahduttaneet suomalaisia jo monta vuosikymmentä.

Kuva: Lehtikuva

Laulutekstejä Jukka Virtanen on riimitellyt 60-luvun lopulta saakka, osan niistä käännöksinä ulkomaisiin sävelmiin. Laulajana Virtasen tunnetuimmat kappaleet ovat Hanna ja Niilo (1969), Balladi pojasta nimeltä V (1971) ja Perspirantti Antti (1972) sekä Kaupungin rumin mies (1974). Muiden levyttämiä sanoituksia Virtanen on tehnyt noin 250.

Vuonna 2003 Virtanen julkaisi omaelämänkertansa Kuvassa keskellä Jukka Virtanen (Tammi). Hän on saanut myös lukuisia palkintoja, kuten Taiteen valtionpalkinto 2001, Musiikki & Media-palkinto 2001 populaarimusiikin hyväksi tehdystä elämäntyöstä sekä Viihteen Erikois-Venla 2002.

Valtion taiteilijaeläke Jukka Virtaselle myönnettiin vuonna 1997.

Sanat Jukka Virtanen -tribuuttialbumi julkaistaan 23.7. Paria päivää myöhemmin 75 vuotta täyttävä Virtanen on myös kesän puhutuin syntymäpäiväsankari.

Tribuuttilevyä seuraavat konsertit: 6.9. Lahti, Sibeliustalo, 7.9. Tampere, Tampere-talo, 13.9. Helsinki, Finlandia-talo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat