Etsitkö kesälukemista? Näitä kirjoja Nalle Nyberg suosittelee

Lomalukemista 20:15

Lukupiirin isäntä Stig-Björn Nyberg suosittelee Studio55.fi -lähetyksessä erilaisia romaaneja, joita kelpaa lukea vaikka kesämökillä. Nyberg myös paljastaa, mistä erityisestä syystä hän tykkää lukea Reijo Mäen Vares-romaaneja.

Lukupiirin isäntä Stig-Björn "Nalle" Nyberg suosittelee Studio55-lähetyksessä muun muassa yhdysvaltalaisen Alan Bradleyn esikoiskirjaa Piiraan maku makea. Nyberg kertoo, että kun kirja julkaistiin, kirjailija oli jo 71-vuotias. 

– Päähenkilönä kirjassa on 11-vuotias tyttö, joka rakastaa kemiaa ja kaiken maailman myrkkyjä. Ja sitten heidän kotikartanostaan Englannin maaseudulta löytyy ruumis, kertoo Nyberg.

Kirja sopii Nybergin mukaan erityisesti heille, jotka pitävät Agatha Christien romaaneista, tai esimerkiksi Viisikko-kirjoista.

– Tämä siis sopii niin vanhalle kuin nuorelle, miehelle kuin naiselle.

Toinen Nybergin esittelemä kirja on yli 800-sivuinen sveitsiläisen Joël Dickerin kirjoittama Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Nyberg sanoo, ettei hän tavallisesti tykkää lukea näin pitkiä kirjoja, mutta tätä jännittävää romaania hän ei halunnut laskea käsistään.

Kirja kertoo nuoresta kirjailijasta, jonka entisen opettajan talon pihalta löytyy tytön ruumis.

– Käy ilmi, että tällä opettajalla on ollut suhde tämän tytön kanssa tytön ollessa 15-vuotias. Ja poliisi tietenkin epäilee, että opettaja on murhannut työn. Kirjailija alkaa tutkimaan tapausta, Nyberg selostaa.

Nyberg on tuonut lähetykseen myös Reijo Mäen romaanin Cowboy. Kirja on osa Mäen Vares-dekkarisarjaa.

Nyberg kehuu Mäkeä hyväksi kirjailijaksi, mutta kertoo myös, että Vares-dekkarit koukuttavat toisestakin syystä.

– Ehkä toivon, että olisin vielä nuori mies, ja saisi vielä elää samanlaista elämää kuin Vares, sanoo Nyberg ja naurahtaa.

Nyberg esittelee myös kaksi kirjaa, jotka käsittelevät jatkosodan aikaisia Helsingin pommituksia. Mitä mielenkiintoista näistä kirjoista selviää? Katso Nybergin haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja