Etkö kykene jättämään häntä? Näistä ajatuksista saat voimaa

Eroaminen pelottaa ja ahdistaa. Näistä vinkeistä saat voimaa vaikeaan tilanteeseen.

Eroaminen pelottaa ja ahdistaa. Miten voisin jättää hänet, olenhan ainoa, mitä hänellä on? 

Tiny Buddha listasi ajatukset, joista saat voimaa eron hetkellä, tai ennen sitä.

Vielä tulee sekin päivä, kun tämä on vain kivulias muisto.

Muistele edellistä naisystävääsi tai ensimmäistä poikaystävääsi. Muistatko, miten uskoit, ettet yksinkertaisesti voi elää ilman häntä? Ja tässä nyt olet. Nykytilanteesikin on viiden vuoden kuluttua pelkkä muisto, vaikka se tuntuisi nyt maailmanlopulta. 

Jos et ole koskaan eronnut, ajattele jotakin muuta kivuliasta kokemusta – riitaa tai saamaasi kurinpalautusta. Nyt sekin on muisto vain.

Kiitämme molemmat minua myöhemmin.

Ajattele, mitä tapahtuu, kun uskallat erota. Vuoden tai parin päästä elätte jo molemmat uutta elämää uuden, sopivan kumppanin kanssa. Miten voisitte olla toisillenne vihaisia eronne vuoksi, jos se johti teidät molemmat uuteen elämään?

Kenties ero vie sinut uudelle paikkakunnalle tai parantaa suhdetta ystäviisi. Nykyhetkessä voit tuntea tuskaa ja katumusta, koska harkitset eroa, mutta myöhemmin tunnet kiitollisuutta siitä, että uskalsit toimia. Jos ystäväsi voisi parantaa elämäsi laatua yhdellä päätöksellä, etkö haluaisi hänen tekevän tuota päätöstä?

Miksi surisin sitä, että pääsen eroon surustani?

Eroaminen saa olon tuntumaan epäonnistuneelta. Entä, jos ajattelisitkin asiaa toiselta kantilta: miltä tuntuu päästää irti ihmisestä, joka ei enää tee sinulle hyvää?

Ajattele jälleen ystävääsi: jos hänellä olisi mahdollisuus jättää haitallinen ihmissuhde taakseen, etkö kannustaisi häntä tekemään niin? Et voi kuvitellakaan sitä helpotuksen määrää, jonka tulet kokemaan, kun päästät irti satuttavasta suhteesta.

Ehkä meidän ei ole tarkoitus olla ikuisesti yhdessä.

Kirjailija Don Miguel Ruizin mukaan jokainen ihminen on viestintuoja. Opit jotakin uutta jokaiselta kohtaamaltasi ihmiseltä. Tapaamme tietyissä elämänvaiheissa ihmisiä, jotka opettavat meille jotakin.

Ajattele ala-asteen opettajaa, jolta opit jotain. Kun opetus oli annettu, jatkoit matkaa yläasteelle - et suinkaan jäänyt hengailemaan opettajasi luokse. Kaikelle on aikansa.

Ihmissuhde on kuin kappale muistelmissasi. Mitä tapahtuukaan seuraavassa luvussa? Kuvittele, että kirjoitat kirjaa itsestäsi. Saat itse päättää, mitä seuraavaksi tapahtuu, ja kuinka monta kappaletta kirjassa on.

Suhteemme ei ole totta.

Jos et ole rehellinen itsellesi ja oikeille tunteillesi, suhteenne ei voi kasvaa ja vahvistua. Sinulla täytyy olla rehellinen suhde itseesi ennen kuin voit olla oikeasti intiimissä suhteessa toisen kanssa.

Lähteminen sattuu, mutta jääminen sattuu enemmän.

Ennen eroa moni uskoo, että suhteen toinen osapuoli yksinkertaisesti tuhoutuu, jos hänet jättää. Ajattele tämän ajatuksen sijaan sitä, mitä sinulle tapahtuu, jos jäät suhteeseen.

Kuvittele, että olet tässä samassa tilanneessa vielä 25 vuoden kuluttua. Mikään ei ole muuttunut. Pidätkö tästä kuvitelmasta? Et taatusti. Miksi siis pitkittää väistämätöntä?

Voin erota, kunhan luotan itseeni ja ajatuksiini.

Sisäinen äänesi ei valehtele sinulle, vaan johtaa sinua eteenpäin, kohti hyviä asioita. Saadaksesi nämä hyvät asiat sinun täytyy poistua mukavuusalueeltasi ja ottaa riski. Ole rohkea ja uskalla – et taatusti kadu.

Lue myös:

    Uusimmat