Mainos

Ajatteletko näin? Viisi asiaa, joita kadut 10 vuoden kuluttua

Jos tunnet jonkun menestyneen ihmisen, voit olla varma, että hän on sinnitellyt vaikeuksista huolimatta!

Huffington Post listasi toiminamallit ja ajattelutavat, joita tulet katumaan kymmenen vuoden kuluttua. Ethän sorru näihin? 

1. Odotat täydellistä hetkeä

Ajatteletko näin?

 • Nyt ei ole oikea hetki
 • En osaa tarpeeksi
 • En uskalla. Minua pelottaa!
 • En ole vielä tarpeeksi itsevarma
 • En ole vielä valmis
 • Väsyttää, en jaksa nyt
 • Ei minulla ole vielä rahaa

On helppoa keksiä tekosyitä sille, miksi nyt ei ole "oikea aika". Ihminen kehittelee kaikenlaisia esteitä itsensä tielle, koska pelkää muutosta, hylätyksi joutumista tai nolatuksi tulemista.

Ellei elämääsi käsikirjoita Hollywood-käsikirjoittaja, voit olla varma siitä, että "täydellistä" hetkeä ei koskaan tule. Sille projektille, harrastukselle tai idealle ei koskaan tule parempaa aikaa kuin nyt.

Et maagisesti lakkaa kritisoimasta tai epäilemästä itseäsi. Ratkaisu ongelmaan on toimia kritisoinnista huolimatta. Se ensimmäinen kirjasi, vlogisi tai kampauksesi ei koskaan ole täydellinen, eikä sillä ole mitään väliä.

Aina löytyy syitä olla toimimatta. Uskotko todella, että elämäsi muuttuu kuin itsestään vähemmän kiireiseksi? Koska viimeksi näit, että niin tapahtui jollekulle ilman, että hän teki asialle mitään? Aivan: ei koskaan. 

0:57

2. Odotat, että joku valitsee sinut

Montako kertaa olet katsonut elokuvaa, jossa joku haikailee exänsä perään niin kauan, että haluaisit vain ottaa ja ravistella häntä, "jatka jo elämää, hyvä ihminen"?

Älä sorru samanlaiseen odotteluun omassa elämässäsi. Älä odota, että joku valikoi tusinoiden joukosta juuri sinut. Valitse itse itsesi.

Nykymaailmassa omien taitojen esitteleminen on helpompaa kuin koskaan. Aja itse omaa asiaasi älä ajattele liika tai mieti, miten kaikki menee tulevaisuudessa kuitenkin penkin alle.  Aloita pienestä ja kasva suuremmaksi. Ajattele, miten upealta tuntuu saada olla oma, aito itsensä!

3. Elät jonkun muun suurta suunnitelmaa todeksi

Vanhan sanonnan mukaan vaikeinta elämässä on löytää todellinen itsensä; toiseksi vaikeinta on pitää siitä ihmisestä, jonka löysi.

Elämä on rajallista, joten kannattaa varmistaa, että tuhlaat elämäsi itseesi, et johonkuhun muuhun. Aikuisen ihmisen ei tarvitse odottaa lupaa tehdä asioita, joista hän nauttii. Jos sinulla ”ei ole aikaa”, voit pohtia, mitä teet esimerkiksi puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa? Tämä ajankohta on olemassa joka ikinen päivä; mikset siis raivaisi sitä tyhjäksi vain omaa intohimoasi varten?

Jos sinulla on jo perhe ja työ, täydellistä vapaahetkeä tehdä jotakin ei koskaan tule – takaamme, että joku roikkuu hihassasi, vaatii huomiotasi tai tavoittelee sinua sähköpostitse joka ikisen päivän jokainen hetki, jos sallit sen. Aikaa omalle itselle täytyy kehittää tyhjästä.

4. Et uskalla yrittää, koska "jotain" voisi tapahtua

On vaikeaa kehittää itselleen uusi rutiini tai tapa, jos ei edes viitsi, uskalla tai salli itsensä yrittää. Rutiinit ovat mukavia, joten niiden muuttaminen voi tuntua tuskaiselta: "En minä halua herätä joka aamu kuudelta lenkille, minähän nukun siihen aikaan! Minä lenkkeilen sitten kesälomalla...”

Rutiineissa pysyminen takaa tasaisen, muuttumattoman elämän, mutta oletko varma, että se on sitä, mitä todella haluat?

Jos pelkäät joka tapauksessa, mikset kohtaisi pelkojasi jo tänään – pelkosi on kuitenkin jäljellä vielä huomenna, eikä se siten ole yhtään parempi päivä uuden projektin tai harrastuksen aloittamiselle!

Jos aloittaminen tuntuu vaikealta, keskity vain hyvin pieniin asioihin. Älä varaa tekemiselle tuntia – kymmenen minuuttia riittää.

5. Annoit heti periksi

Jokaisen tielle sattuu este jos toinenkin. Ne, jotka eivät lakkaa etenemästä, kuitenkin pääsevät perille – vaikka ryömisivät milli kerrallaan.

Luovuttamisen sijaan kannattaa selvittää, mistä vastoinkäyminen johtui, ja kaivaa sitten itsensä ylös kuopasta. Älä samaistu epäonnistumiseesi, sillä se ei määritä sinua tai tee sinusta huonoa ihmistä.

Yksi menestyksen tärkeimmistä tekijöistä on kyky ylittää omat epäilyksensä ja jatkaa sinnikkäästi eteenpäin. Jos tunnet jonkun menestyneen ihmisen, voit olla varma, että hän on sinnitellyt vaikeuksista huolimatta, yrittänyt kaikenlaista ja epäonnistunut toisinaan.

 

***


1:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.