Mainos

Etiopiasta löydetty maailman vanhimmat alku-ihmisen fossiilit

Etiopian autiomaassa on tehty merkittävä fossiililöytö. Miltei kuusi miljoonaa vuotta vanhat luut ovat kuuluneet ihmisen esi-isille ja ne ovat vanhimmat koskaan löydetyt.

Etiopian takamailla tehtiin hiljattain uusi fossiililöytö, kun autiomaasta löydettiin tällä hetkellä vanhimmat maapallolta löytyneet ihmisen esi-isän jäänteet. Ikää löydöllä on noin miltei kuusi miljoonaa vuotta. Tuo aikakausi kiehtoo tutkijoita suuresti, sillä tuona aikana ihmiset ja apinat alkoivat vähitellen erkaantua yhteisestä kantamuodosta.

-Geneettiset todisteet osoittavat että erkaantuminen tapahtui luultavimmin 5 ja 6 miljoonan vuoden välimailla ja nämä fossiilit ovat mallikappaleita tuolta ajalta. Niiden merkitys on todella suuri, kun tutkitaan ihminen-simpanssi -suhdetta, ja kuinka esi-isämme kehittyivät, kertoo tutkija Yohannes Haile-Selassie Kalifornian yliopistosta.
Luita on löydetty kaikkiaan viidestä eri yksilöstä. Niiden perusteella voidaan arvioida alkuihmisen olleen noin simpanssin kokoisen, mutta muuta ei varmuudella voida vielä ulkonäöstä sanoa. Alkuihminen käveli kahdella jalalla, koska sillä oli varvasluut, jotka apinoilta puuttuvat.

Alkuihminen on nyt löydetty miltei kuuden miljoonan vuoden takaa, mutta kaivaminen jatkuu. Tutkijoiden haaveena on päästä hetkeen jolloin ihminen ja apina lähtivät eri teilleen historian alkuhämärässä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 04.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.