Ethanin, 18, vanhemmat vastustivat rokotteita – juhlisti täysi-ikäisyyttään menemällä rokotettavaksi

7:18
Videolla kerrotaan influenssarokotteesta.

Ethan Lindenberger otti 18 vuotta täytettyään kaikki ne rokotteet, joita hän ei ollut saanut alaikäisenä vanhempiensa rokotevastaisuuden takia.

Yhdysvaltain Ohiossa asuva Ethan Lindenberger päätti 18-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi ottaa kansallisten terveysviranomaisten suosittelemat rokotteet. Hän ei ollut saanut aiemmin mitään rokotteita, sillä hänen vanhempiensa mukaan ne olivat jonkinlainen ”hallituksen salajuoni”. Myöskään Ethanin neljää nuorempaa sisarusta ei ole rokotettu.

Ethan kertoi äitinsä rokotevastaisuudesta alun perin Redditissä. Sittemmin hän on antanut haastattelun muun muassa Fox News -sivustolle.

Reddit-julkaisussaan Ethan selittää, että hänen piti tehdä näin siitäkin huolimatta, että äiti suuttuisi. Nuorukainen kertoo Fox-kanavan haastattelussa, että hänen äitinsä uskoo rokotteiden aiheuttavan kaikenlaisia sivuvaikutuksia, esimerkiksi autismia ja aivovaurioita. Juteltuaan paikallisten terveysviranomaisten kanssa Ethan kuitenkin otti viisi rokotetta.

Äiti ei ole muuttanut mieltään

Ethan on puhunut äitinsä kanssa rokotuksista. Heillä on aivan vastakkaiset näkemykset.

– Olen yrittänyt antaa hänelle niin paljon todisteita kuin suinkin voin, mutta niillä ei ole vielä ollut mitään tehoa. Toivottavasti jossain vaiheessa, Ethan kertoo Fox News -sivustolle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ethanin mukaan hänen 16-vuotias pikkuveljensä haluaisi myös rokotukset. Veljen pitää kuitenkin odottaa vielä pari vuotta, jotta hän voi täysi-ikäisenä päättää itse asiasta.

Ethan kertoo pelkäävänsä eniten nuorimman sisaruksensa puolesta. Tyttö on nimittäin vasta 2-vuotias eikä häntä ole rokotettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja