Mainos

Etelänmatkoja varataan vauhdilla netistä

Matkojen varaaminen internetissä on matkatoimistojen mukaan yleistynyt selvästi vuoden takaisesta. Kesämatkojen myyntiä on vauhdittanut etenkin alkukesän viileä sää.

Kolea alkukesä on saanut suomalaiset varaamaan innokkaasti etelänmatkoja. Varsinkin internetistä varaaminen on yleistynyt vinhasti. Matkatoimistoista kerrotaan, että kesäkuun matkat on myyty lähes loppuun, mutta heinä-ja elokuulle löytyy vielä paikkoja.

Finnmatkojen internet-palvelusta varattiin viime viikolla kolminkertainen määrä kesämatkoja viime vuoden vastaavaan viikkoon verrattuna. Viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila arvelee, että netistä varaaminen on monille jo rutiinia ja se koetaan helpoksi.

- 57 prosenttia kaikista varauksista tulee netin kautta. Se on noussut käsittämättömän paljon ja yllättänyt meidätkin, sanoo Mattila.

- Netistä varaus lisääntyy myös meillä. Noin puolet varauksista tulee netin kautta, sanoo kaupallinen johtaja Kaija Holm Tjäreborgilta.

Myös Aurinkomatkoilta kerrotaan, että myytyjen matkojen määrä on selvästi suurempi kuin vuosi sitten tähän aikaan ja internetistä varaaminen yleistyy vauhdilla.

Laatua ja lapsille sopivaa

Tänä kesänä matkaajat haluavat lomaltaan laatua ja lapsiperheille sopivia vaihtoehtoja. Suosituimpien kohteiden listalla kärkipaikoille kirivät Kreeta, Bulgaria, Kypros ja Rhodos.

- Tänä kesänä lomailutrendeissä korostuu laatu ja tehokkuusajattelu. Lomalla halutaan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon, kertoo Finnmatkojen toimitusjohtaja Riitta Vermas.

- Perheet ovat nyt liikkeellä. Nyt haetaan enemmän rantakohteita, jotka sopivat perheille, sanoo puolestaan kaupallinen johtaja Jukka Salama Aurinkomatkoilta.

Myös talvimatkojen myynti käy parhaillaan vilkkaana. Salama arvioi, että suomalaiset haluavat nykyään varata matkansa ajoissa, jotta he pääsevät varmasti toivomaansa kohteeseen. Varsinkin Thaimaan-matkat ovat kysyttyjä.

- Suuret massat menevät edelleen Kanariansaarille. Thaimaa on kaukomatkoista numero yksi, Salama toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.