Mainos

Etelä-Ranskan metsäpalot leviävät nopeasti

Yli tuhat hehtaaria metsää on tuhoutunut Marseillen kaupungin pohjoispuolella raivoavissa tulipaloissa. Liekkien tieltä on jouduttu evakuoimaan pari tuhatta ihmistä.

Noin 2000 ihmistä on jouduttu yöllä evakuoimaan metsäpalojen tieltä Etelä-Ranskassa, Vitrollesin kaupungissa. Marseillen pohjoispuolella raivoavissa metsäpaloissa on tuhoutunut noin 1200 hehtaaria metsää.

Viranomaisten mukaan kesän ensimmäisten vaikeiden metsäpalojen sammuttamiseen osallistuu täydennysten jälkeen noin 3000 palomiestä. Avuksi on kutsuttu myös sammutuslentokoneita ja -helikoptereita, mutta voimakkaat etelänpuoleiset tuulet edistävät liekkien leviämistä.

Viranomaisten mukaan lieskat levisivät eilen neljässä tunnissa kymmenen kilometrin matkan ja polttivat Velaux'ssa arviolta tuhat hehtaaria metsää. Rovessa metsää tuhoutui 400 hehtaarin edestä. Muutamia koteja ja loma-asuntoja on lisäksi palanut. Kolmen palomiehen kerrottiin lauantaina loukkaantuneen. Velaux'ssa A7-moottoritie jouduttiin osittain sulkemaan palojen takia.

Kuumuuden ja kuivuuden aiheuttamat metsäpalot ovat tavallisia Ranskassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.