Mainos

Etelä-Pohjanmaalla ilmaisia laajakaistapuheluja

Alavuden, Kuortanen, Lehtimäen, Soinin, Töysän ja Ähtärin asukkaat ja yritykset voivat puhua ilmaiseksi ns. kuusiokuntien rakentaman laajakaistaverkon välityksellä.

Etelä-Pohjanmaan kuusiokuntien rakentamaan laajakaistaverkkoon liittyneet kuntalaiset ja yritykset voivat soittaa puheluita ilmaiseksi toisille verkkoon liittyneille. Myös alueen kunnat ovat verkossa, joten virastoihinkin on mahdollista soittaa ilman puhelumaksua.

Kuusi eteläpohjalaista kuntaa alkoi muutama vuosi sitten rakentaa omaa seutuverkkoa, koska suuret laajakaistatoimijat keskittyivät suuriin taajamiin. Itse rakennetusta verkosta tulikin kuntalaisille kaupunkilaisten verkkoja tehokkaampi ja halvempi, kehaisee kuusiokuntien seutuverkon 6netin tekninen asiantuntija Petri Naukkarinen.

Puhelut ovat niin sanottuja VoIP-puheluita, eli perinteisten puhelinlinjojen sijaan puhelut kulkevat Internetin käyttämässä IP-verkossa digitaalisesti.

Kuusiokuntiin kuuluvat Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini, Töysä ja Ähtäri. Niillä on asukkaita yhteensä 30 000.

Muutos pienentää myös kuntien puhelinkuluja. Esimerkiksi Kuortane säästää 20 000 euroa jo siinä, kun erillistä vuokrajohdinyhteyttä ei enää tarvita, Naukkarinen huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.