Mainos

Etelä-Koreassa tuhoisa metropalo

Etelä-Koreassa aamulla sattuneessa tuhoisassa metropalossa on kuollut mahdollisesti jopa 130 ihmistä. Viranomaisten mukaan kyseessä on tuhopoltto.

Etelä-Koreassa aamulla sattuneessa tuhoisassa metropalossa on kuollut yli 130 ihmistä, kertoivat viranomaiset.

Mielenterveysongelmista kärsinyt mies ilmeisesti sytytti yhden junan heittämällä siihen palavaa nestettä, ja tuli levisi myös toiseen samalle asemalle tulleeseen junaan.

Kuolonuhrien lukumäärän selville saamisen vaikeutta selittää osaltaan se, että palomiehet kertoivat metrojunien vaunuihin loukkuun jääneiden matkustajien palaneen täysin tunnistamattomiksi. DNA-testeihin perustuva tunnistaminen aloitetaan huomenna.

Tuli tuhosi kaksi asemalla ollutta junaa, joista palomiehet kertoivat löytäneensä satakunta ruumista. Sairaalahoitoon oli tuotu palon jäljiltä 138 loukkaantunutta.

Silminnäkijät kertoivat keski-ikäisen miehen heittäneen syttyvää nestettä asemalla seisovaan vaunuun ja sytyttäneen sen tupakansytyttimellä. Toisten tietojen mukaan mies sytytti nesteen maitopurkissa ja heitti sen junanvaunuun. Asemalle tullut toinen juna pysähtyi, jolloin myös se syttyi tuleen. Junissa oli yhteensä noin 400 matkustajaa.

Poliisi kertoi, että teosta epäillään 56-vuotiasta miestä, joka on kärsinyt mielenterveysongelmista. Hänet on pidätetty.

Monien loukkaantuneiden tila on vakava heidän hengitettyään myrkyllisiä savukaasuja. Palokuntien savusukeltajilla oli vaikeuksia päästä etsimään eloonjääneitä mustan savun täyttämästä metrotunnelista.

Silminnäkijät kertoivat, että vaunujen ovat eivät auenneet eivätkä matkustajat päässeet ulos.

Etelä-Korean presidentti Kim Dae Jung lähetti surunvalittelunsa onnettomuuden uhrien omaisille. Myös ainakin Saksan ulkoministeri Joschka Fischer lähetti surunvalittelunsa.

Etelä-Korean eteläosassa sijaitseva 2,5 miljoonan asukkaan Daegu on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Daegun ainokainen metrolinja on ollut epäonninen myös aiemmin: vuonna 1995 yli sata ihmistä kuoli metrossa tapahtuneessa kaasuräjähdyksessä.

Metron suurpaloon varauduttu Helsingissäkin

Metroissa sattuviin mahdollisiin suurpaloihin on varauduttu Helsingissäkin. Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja Helsingin aluepelastuslaitos järjestävät useita kertoja vuodessa pelastusharjoituksia, joissa valmentaudutaan metrojunia tai -tunneleita uhkaaviin tulipaloihin.

Metrotunneleihin on myös asennettu 12 kilometriä pitkä paloilmoitinkaapelijärjestelmä, joka paikantaa kuilussa alkaneen palon neljän metrin tarkkuudella.

Toistaiseksi Helsingin metroalueilla on syttynyt vain lehtiä tai käymälätiloja, eivätkä onnettomuudet ole aiheuttaneet loukkaantumisia.

HKL:n metroliikennejohtajan Tapio Höltän mukaan metrojunat on myös valmistettu hyvin paloturvallisesta materiaalista. Hän kuitenkin myöntää, että jos joku keksisi heittää metroon palavan esineen, kuten Etelä-Koreassa tänään sattuneen tuhoisan metropalon kerrottiin alkaneen, tilanne olisi hyvin vakava.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 18.02.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.