Mainos

Etelä-Koreaa moititaan ankarasti panttivankiselkkauksen hoidosta

Japanilaislehtien mukaan Etelä-Korea olisi maksanut panttivankien vapautuksesta kaksi miljoonaa dollaria.

Viikkokausia kestänyt Afganistanin panttivankidraama päättyi onnellisesti vankien kannalta, mutta poliittisella puolella selkkauksen selvittely on vasta pääsemässä vauhtiin. Etelä-Koreaa syytetään muun muassa propagandavoiton antamisesta talebaneille.

Taleban-liike vapautti 19 eteläkorealaisvankiaan keskiviikkona ja eilen Etelä-Korean kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen. Etelä-Korea ilmoitti sopineensa talebanien kanssa vetävänsä joukkonsa pois Afganistanista vuoden loppuun mennessä ja keskeyttävänsä lähetystyönsä maassa.

Taleban sai tahtonsa läpi

Afganistanin ulkoministeri huomautti, että joukkojen vetämisestä oli sovittu jo aiemmin, mutta nyt tilanne saatiin näyttämään siltä, että talebanit saivat tahtonsa läpi väkivallan avulla.

- Tästä syntyy sellainen kuva, että kansainvälinen yhteisö ja Afganistan taipuivat kiristyksen edessä, ja se on vaarallinen signaali, moitti ministeri Rangeen Dadfar Spanta.

Myös Kanadan ulkoministeri Maxime Bernier katsoi, että neuvotteleminen talebanien kanssa johtaa vain uusiin terroritekoihin.

Oman panttivankidraamansa kanssa painiva Saksa kiirehtikin ilmoittamaan, ettei se aio edelleenkään aloittaa keskusteluja talebanien kanssa. Saksalaisinsinööri on ollut talebansotureiden panttivankina jo puolitoista kuukautta.

Etelä-Korea kiisti lunnasväitteet

Perjantaina levisi jälleen uusia huhuja siitä, että eteläkorealaisista olisi sittenkin maksettu lunnaat. Japanilaislehtien mukaan summa olisi ollut kaksi miljoonaa dollaria.

Etelä-Korean hallituksen edustaja sanoi Soulissa toimittajille, että mitään "salaista sopimusta" ei tehty talebanien kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.