Mainos

Etelä- ja Pohjois-Korean edustajat tapaavat Kiinassa

Etelä- ja Pohjois-Korean edustajat tapaavat maanantaina Beijingissä maiden välisestä meriselkkauksesta huolimatta, Etelä-Koreasta kerrottiin tänään.

-Pohjois-Korea lähetti Panmunjomin rajakylän Punaisen Ristin toimiston kautta sanan, että se osallistuu sovitusti varaministerikokoukseen Beijingissä, kertoi yhdistämisministeriön tiedottaja.
Etelä-Korea on jo ehdottanut kokouspaikkaa ja -aikaa, enää odotetaan Pohjois-Korean vastausta. Samaan aikaan Pohjois-Korea kuitenkin vannoi kostavansa Keltaisella merellä sattuneen selkkauksen ja sanoi Etelä-Korean suunnitelleen yhteenottoa saadakseen aikaan sodan maiden välille.

Varaministerikokous on ensimmäinen Koreoiden välinen kontakti viime vuoden huhtikuun jälkeen. Koreoiden välinen vuoropuhelu katkesi, kun Etelä-Korea lupasi antaa Pohjois-Korealle ruoka-apua ainoastaan, mikäli se sallisi kymmenien tuhansien Korean sodan aikana eronneiden perheiden yhdistämisen. Varaministerikokouksen piti alun perin käsitellä juuri perheiden yhdistämistä ja Pohjois-Korealle annettavaa ruoka-apua.

Keskusteluista voi kuitenkin tulla vaikeat, mikäli osapuolet alkavat keskustella viime tiistaina tapahtuneesta meritaistelusta, jossa Etelä-Korea upotti pohjoiskorealaisen torpedoaluksen ja vahingoitti muita aluksia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.