Etäkokoukset jatkuvat ainakin osittain myös koronakriisin jälkeen – "Ei saisi mennä siihen, että ollaan etänä siksi, ettei vain jakseta lähteä paikalle"

Ensin stressasi koronan tuoma etätyö, nyt töihinpaluu - mikä avuksi? 8:23
Katso video: Kesällä uutisoitiin etätöiden stressaavuudesta ja sitten etätöiden jälkeisestä töihinpaluun stressaavuudesta.

Koronakriisin yleistämä etätyö jatkuu yritysten hallitustyöskentelyssä ainakin osittain myös tulevaisuudessa.

Directors’ Institute Finland – Hallitusammattilaiset ry:n (DIF) koronakriisin vaikutuksia hallitustyöhön ja yritystoimintaan selvittäneessä kyselyssä peräti 88 prosenttia vastaajista arvioi, että hallitusten kokouksia järjestetään tulevaisuudessakin myös etänä.

– Yhdessä yrityksessä olemme jo nyt muuttaneet kokouskäytäntöjämme niin, että järjestämme kerran kuussa numerokokouksen, joka on etänä, kertoo DIF:n hallituksen puheenjohtaja, hallitusammattilainen Kirsi Komi.

– Jos numeroista tulee erityistä kysyttävää tai haluamme evästää johtoa, paneudumme asioihin tarkemmin fyysisissä kokouksissa ja katsomme eteenpäin.

Komi istuu muun muassa Metsä Boardin, syöpäsairaala Docrates Oy:n, Humana AB:n ja Lindström Invest Oy:n hallituksissa.

Etäkokouksen soveltuvuutta mietittävä

Kyselyyn vastasi 122 henkilöä, joista 74 oli miehiä ja 38 naisia. Vajaa kolmannes vastaajista edusti pörssiyhtiöitä, noin 60 prosenttia listaamattomia yhtiöitä ja loput säätiöitä ja yhdistyksiä.

Kirsi Komi arvelee, että jatkossa etämahdollisuutta hyödynnetään ylipäätään enemmän kuin ennen.

Hänestä olisi kuitenkin hyvä miettiä, millaisiin asioihin etäkokous soveltuu.

– Ei saisi mennä siihen, että ollaan etänä siksi, ettei vain jakseta lähteä paikalle, Komi toteaa.

– Esimerkiksi selkeisiin raportointiasioihin etäkokoukset sopivat, mutta on myös asioita, joista on tarpeen keskustella strategisella tasolla ja harjoittaa rakentavaa dialogia kasvokkain.

Lue myös:

    Uusimmat