Mainos

Eta-oikeudenkäynti alkoi Espanjassa

Oikeudenkäynti baskien separatistijärjestön Etan poliittisen siiven johtoa vastaan alkoi tänään Espanjan korkeimmassa oikeudessa. Johtoa syytetään yhteistoiminnasta järjestön sissien kanssa.

Syytteessä on koko Herri Batasuna -puolueen poliittinen johto eli yhteensä 23 poliitikkoa. Heitä syytetään Etan propagandan levittämisestä viime vuoden vaalikampanjassaan ja "terrorismin puolustamisesta". Jos heidät todetaan syyllisiksi, vaihtelevat tuomiot 8-28 vuoden välillä.

Poliittisesti latautunut oikeudenkäynti on jakanut espanjalaiset kahtia. Toiset syyttävät sitä hyökkäyksestä sananvapautta vastaan ja toisten mukaan se olisi pitänyt järjestää jo ajat sitten.

Puolueen asianajajat ovat puolestaan syyttäneet hallitusta tuomarien painostamisesta, jotta he langettaisivat poliitikoille rangaistuksia. Sisäministeri Jaime Mayor Oreja on koko ajan kiistänyt syytökset.

Etan mahdollisia terrori-iskuja ja katumielenosoituksia pelkäävät poliisit tiukensivat turvatoimia tänään ennen oikeudenkäynnin alkamista.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.