Mainos

Erityisesti pariskuntien suosima asento aiheuttaa ryppyjä – nukutko sinäkin näin?

Jos haluat välttyä ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta, valitse nukkumisasentosi oikein. 

Kun pitkän päivän jälkeen on vihdoin lupa painaa pää tyynyyn, harva meistä tulee uhranneeksi pienintäkään ajatusta nukkumisasennolle. Se kuitenkin kannattaisi, sillä Elite Dailyn haastatteleman asiantuntijan mukaan yksi nukkumisasento muodostaa kasvoillemme enemmän ryppyjä kuin muut. 

Nuku selällään ja vaihda kylkeä 

Ihoasiantuntija Lorena Öbergin mukaan kyljellään nukkuminen aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista luomalla kasvoihin pieniä poimuja, jotka voivat lopulta johtaa ryppyjen syntyyn. Asiantuntijan mukaan kyljellään nukkuminen muodostaa ryppyjä etenkin poskiin ja leukaan.

Jos kyljellään nukkuminen kuuluu lempiasentoihisi, et ole yksin. Englantilaisen unitutkimuksen mukaan peräti 41 prosenttia ihmisistä nukkuu nimittäin mielellään kyljellään. Erityisesti pariskunnat suosivat tätä nukkumisasentoa.

Jos haluat välttää samalla kyljellä nukkumisesta aiheutuvia haittavaikutuksia, pyri vaihtamaan puolta mahdollisimman usein. Paras vaihtoehto olisi tietysti selällään nukkuminen, jolloin kasvo eivät pääse lainkaan painautumaan tyynyä vasten.

Ota viileitä suihkuja ja rajoita puhelimen käyttöä 

Vaikka sinusta voikin olla vaikea uskoa, että jokin niinkin yksinkertainen asia kuin nukkuminen aiheuttaisi ryppyjä, et ole kuullut vielä kaikkea. On nimittäin olemassa joukko muitakin huomaamattomia tapoja, jotka voivat syventää kasvojesi uurteita lähes huomaamatta.

Yksi näistä tavoista on puhelimeen puhuminen. Mieti, kuinka paljon likaa puhelimeesi tarttuu päivittäin? Kun laitat likaisen puhelimen kasvoillesi, bakteerit saattavat tarttua kasvojesi ihoon aiheuttaen epämiellyttävän lopputuloksen. 

Moni meistä näpyttelee puhelintaan myös kasvot alaspäin, jolloin painovoima tekee ennen pitkään tehtävänsä. Myös puhelimen näytön siristely voi aiheuttaa ryppyjä silmien ympärille.

Eräs hyvin yleinen ryppyjä aiheuttava tapa on myös kuuma suihku. Kuuman suihkun alla seisominen vaikuttavat negatiivisesti ihon lipidikerrokseen ja kuivattaa ihoa. Kun iho on kuiva, se on myös alttiimpi ryppyjen syntymiselle.

Lähde: EliteDaily

***


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja