Mainos

Estonian peittämiseen uponnut 150 miljoonaa markkaa

Merenpohjan vahvistaminen Estonia-onnettomuusaluksen alla on maksanut tähän mennessä noin 150 miljoonaa markkaa, kertoi Ruotsin merenkulkuhallitus tänään.

Ruotsin hallitus päätti kesäkuussa, ettei Estoniaa peitetä betonikuorella kuten alun perin suunniteltiin. Merenkulkuhallituksessa katsotaan kuitenkin, että merenpohjan vahvistustyöt on saatettava loppuun.

Ruotsin merenkulkuhallitus ei vielä osaa sanoa, kuinka paljon pohjan vahvistaminen maksaa kaiken kaikkiaan. Tähän mennessä Estonian ympärille on kuljetettu 380 000 kuutiometriä hiekkaa. Suunnitelman mukaan hiekkaa tarvitaan vielä 120 000 kuutiometriä. Hiekka otetaan Itämereltä alueelta, joka sijaitsee 25 kilometriä Utöstä kaakkoon. Alue on 20 kilometrin päässä Estonian hylystä. Työn tekee ruotsalainen NCC-rakennusyhtiö.

Työt keskeytettiin heinäkuussa, kun hiekkamassoissa havaittiin liikettä. Hollantilainen Delftin yliopisto selvittää parhaillaan, miksi hiekka on liikkunut. Hylky ei kuitenkaan ole liikkunut. Kun kaikki hiekka on paikoillaan, ympäröidään se kivillä, jotta vesi ei pääse siirtämään hiekkaa. Pohja-alue on vahvistettu geotekstiilillä.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.