Mainos

Espoon työväenopistolla opetetaan flirttailua – kouluttajan täsmävinkit treffailuun: "Kukaan ei ole näissä taidoissa liian hyvä"

Flirttailuakin voi opetella, sanoo ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen.

Keskustelunavaus, ihmisiin tutustuminen ja flirttailu ovat ihmissuhdetaitoja, jotka eivät suju kaikilta luonnostaan. Näitä kaikkia voi ja kannattaa harjoitella.

– Kukaan ei ole näissä taidoissa liian hyvä, sanoo ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen.

Niemisellä on monen vuoden kokemus ihmissuhdetaitojen kouluttamisesta ja hänen kursseillaan opiskellaan muun muassa itsevarmuutta, keskustelutaitoja, verkostoitumista ja yhteydenpitoa. Nämä taidot antavat hyvän pohjan myös flirttailulle, johon pureudutaan Espoon työväenopistolla järjestettävällä täsmäkurssilla Flirttailun ABC ja kiinnostuksen merkit.

– Kurssilla lähdetään liikkeelle siitä, missä tapaa ihmisiä ja miten keskustelu aloitetaan. Luennolla käydään läpi myös erilaisia kiinnostuksen merkkejä, eli miten näyttää omaa kiinnostustaan, oli se sitten romanttista tai seksuaalista, ja miten huomaa toisesta niitä kiinnostuksen merkkejä, Nieminen kertoo.

Nieminen kehottaa myös harjoittelemaan flirttailua ja treffeillä käymistä. Jos treffeillä käy vain kerran vuodessa ja lannistuu, jos heti ei löydykään täydellistä kumppania, jää helpommin yksin. Nieminen kehottaakin käymään treffeillä matalalla kynnyksellä ja totuttelemaan myös siihen, että kemiat eivät aina kohtaa.

– Silloin kannattaa opetella myös itse sanomaan, että nyt ei syttynyt sellaista tietynlaista kipinää.

On hyvä tottua siihen, että aloitteita voi joutua tekemään useita, ennen kuin löytyy itselle sopiva kumppani, jonka kanssa kipinöi.

Treffeillä käyminen voi myös jännittää, jos ei ole tottunut tilanteeseen.

– Sitten kun on käynyt vaikka viisillä treffeillä viiden eri henkilön kanssa, on jo ihan eri tavalla se rentous siellä treffeillä, jolloin pystyy keskittymään siihen toiseen ihmiseen.

Nieminen kannustaa myös näyttämään avoimesti kiinnostuksensa, jos tuntee vetoa treffikumppaniinsa.

– Usein ihmiset ajattelevat, että pitää esittää vaikeasti tavoiteltavaa, mutta jos tutustumisen jälkeen tuntuu siltä, että molemminpuolista kiinnostusta on, sen saa todella myös näyttää.

Flirttailun taito ei kuitenkaan ole oikotie onneen.

– Kannattaa panostaa tasapuolisesti elämän kaikkiin osa-alueisiin eikä pelkästään siihen flirttailuun. Sitten kun on elämän muut  osa-alueet kunnossa, flirttailukin on paljon helpompaa.

Karla Niemisen täsmävinkit onnistuneeseen treffailuun

1. Tee riittävästi aloitteita ja uskalla lähteä treffeille

Aloitteen ei tarvitse olla välttämättä flirttaileva. Aivan tavallinen keskustelunavaus voi olla hyvä aloitus. Tärkeää on, että tapaa rohkeasti uusia ihmisiä ja uskaltaa aloittaa keskustelun.

2. Näytä selkeästi kiinnostuksesi

Kiinnostusta voi osoittaa monin tavoin. Esimerkiksi äänensävyllä, kysymyksillä, kehonkielellä, eleillä ja katseella voit osoittaa, että olet kiinnostunut.

3. Odota vastakaikua

Silloin kun kiinnostus on molemminpuolista, kiinnostuksenosoituksiin tulee myös vastakaikua, joten tarkkaile treffikumppanisi kehonkieltä ja eleitä. Ei kannata tuhlata aikaansa flirttailemalla sellaisille ihmisille, joilta ei tule vastakaikua. Jos näitä pieniä kiinnostuksen merkkejä tulee, voi itse näyttää taas selvemmin omaa kiinnostustaan ja ehdottaa seuraavaa tapaamista.

 ***

4:11

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.