Miten aloittaa keskustelu Tinderissä? Näin neuvoo Sanna Kiiski: "Se ei välttämättä ole asia, mitä kannattaa ihan toiseen viestiin laittaa"

Tinderin maailma on pahimmillaan julma. Silti toiveistaan ja unelmistaan pitäisi uskaltaa kertoa suoraan. – Rohkaisen myös nuorempia naisia avaamaan suunsa ja kertomaan, mitä he haluavat. Ettei odotettaisi, että toinen jotenkin mystisesti osaa lukea ja tulkita ajatuksia, Tinderistä kirjan kirjoittanut Sanna Kiiski neuvoo.

Rakkaus on paitsi ihanaa, myös raakaa peliä – siinä voi saada siipeensä. Siksi ihastuminen saattaa paitsi tuoda perhosia vatsanpohjaan, myös saada kämmenet hikoamaan jännityksestä. 

– Tinderin maailma on pahimmillaan aika julma. Olet sopinut treffit, ja sinä päivänä, kun ne ovat, tyyppi onkin hävinnyt, Sanna Kiiski pohtii.

– Jos olet ajatellut, että tässä on se lasteni isä, joka vie pois tästä kurjasta sinkkuudesta, onhan se pettymys hirveä, kun ei päästä edes treffeille.

Teoksessaan Tinder-päiväkirja 2 — Miesten puolella (Docendo, 2021) Sanna pohtii sovellusdeittailua miesten kantilta. Hän myöntää, että on helpompaa kehottaa muita ottamaan deittailu kevyesti, jos itse on esimerkiksi jo saanut lapsia. Silloin kumppania ei etsi samoin painein kuin nuorempana.

– Kun itse olin sinkku ja biologinen kello niin sanotusti kilkutti, silloin asiat otti vähän "puristaen mailaa". Ja se taas ei ole viehättävää. Eli jos vain pystyisi ottamaan vähän huumorilla ja kevyemmin, hän sanoo.

"Itse olen 'hei, mitä sulle kuuluu?' -naisia"

Tinderissä voi kuitenkin tulla vastaan kiinnostava tyyppi jos toinenkin. Jos matchikin on saatu, molemminpuolinen kiinnostus on ikään kuin vahvistettu. Sitten onkin aika aika aloittaa keskustelu – mutta miten? 

Siinäpä tuhannen taalan kysymys.

Sanna itse aloittaisi yksinkertaisesti.

– Itse olen tällaisia "hei, mitä sulle kuuluu?" -naisia. Toimiiko se? No, olen kirjoittanut kaksi kirjaa Tinderistä ja olen edelleen sinkku, siitä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä, hän naurahtaa.

"Se ei välttämättä ole asia, mitä kannattaa ihan toiseen viestiin laittaa"

Toisinaan keskustelu alkaa mukavasti, mutta parin viestin jälkeen viestien sävy muuttuu ehdottelevaksi.

Sannakin on saanut osansa eroottissävytteisistä puheista: "Laita stayupit, mustat rintaliivit ja mustat stringit ja tuun sinne. Monelta sulle käy? Mä voin lähteä heti tulemaan…"

Eroottisissa viesteissä ei toki ole mitään väärää, kunhan kumpikin osapuoli on niihin valmis. Se, että ruutuun lävähtää pyytämättä irstas viesti, ei taatusti ilahduta ketään.

– Itse aika tarkalla korvalla ja silmällä kuuntelisin ja katsoisin, milloin on hyvä lähettää ehdotteleva viesti. Se ei välttämättä ole asia, mitä kannattaa ihan toiseen viestiin laittaa, Sanna sanoo.

Huumori on vaikea laji

Myös huumori on hyvin vaikea laji. Yhtä naurattavat Frendit, toista Kummeli, mutta etukäteen ei voi tietää, mikä on vastapuolen mielestä hauskaa.

– Jos menee vitsillä sisään -henkisesti heittämään omasta mielestä päätähuimaavan hauskan vitsin, lopputulos voi olla mielenkiintoinen. Koko keskustelu saattaa tyssätä vain siihen, Sanna pohtii.

– Sen takia tiivistetysti sanoisin, että ensimmäistä viestiä miettisin vähän pidempään. En ehkä heittäisi vitsillä sisään.

"Moni nainen pelkää tuoda esimerkiksi lapsitoivetta esiin"

Sekä miehet että naiset kertovat usein Tinder-profiileissaan arvostavansa "suoruutta". Ristiriitaista kyllä, moni pelkää silti ottaa esiin esimerkiksi toivetta perheen perustamisesta, koska toinen saattaa "pelästyä".

– Moni nainen pelkää tuoda esimerkiksi lapsitoivetta esiin. Sitten voidaan tanssia sitä tanssia pahimmillaan vuositolkulla ja kiertää sitä asiaa, kunnes ollaankin jo liian vanhoja, juna menee ohi, Sanna kuvailee.

Nuorempana hän myöntää itsekin käyttäneensä aikaa pohtimalla, miten mies hänen sanoihinsa reagoi. Nyt, 46-vuotiaana, Sanna ei enää ajattele näin.

– Rohkaisen myös nuorempia naisia avaamaan suunsa ja kertomaan, mitä he haluavat. Ettei odotettaisi, että toinen jotenkin mystisesti osaa lukea ja tulkita ajatuksia ja sitä kautta tajuaa, mitä hänen pitää tehdä.

"Sitten yhtäkkiä huomataan, ettei kumpikaan pidä yhteyttä"

Jos kumpikin yrittää ottaa suhteen kevyesti, vaarana on, että suhde jää hengailuvaiheeseen, eräänlaiseen välitilaan. Silloin vain viestitellään kasuaalisti, mutta mikään ei etene.

– Sitten yhtäkkiä huomataan, ettei kumpikaan pidä yhteyttä. Kumpikin saattaa ajatella, että tuo nyt vain haluaa kevyesti hengailla, Sanna sanoo.

Katso myös: Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 

Nämä miestyypit jokainen sinkku tapaa ainakin kerran – moneenko olet törmännyt? 0:48

Osittainen lähde: Sanna Kiiski: Tinder-päiväkirja 2 – Miesten puolella (Docendo, 2021)

Lue myös:

    Uusimmat