Espoon turma-auton nopeus saattoi olla jopa 100 km/h – "Auto joutui aikamoisen voiman kohteeksi"

0:30

Espoossa parikymppisen miehen ja naisen hengen vaatineessa ulosajossa oli nopeutta noin 100 kilometriä tunnissa, arvioi poliisi. Ulosajo sattui varhain torstaiaamuna Espoossa Finnoontiellä.

Tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola kertoo STT:lle henkilökohtaisen alustavan arvionsa perustuvan siihen, että jos nopeutta olisi ollut enemmän, auto olisi luultavasti suistunut tieltä mutkassa jo aiemmin.

Toisaalta auton kunnosta voi hänen mukaansa päätellä, että nopeutta on ollut 60 kilometrin rajoitukseen nähden reilusti enemmän.

Poliisi tunsi kuljettajan

MTV Uutisille Kantola kertoi aiemmin tänään, että tutkinnallisia toimenpiteitä poliisin osalta ei enää tehdä paljon, koska tapaus ei koskaan päädy käräjille.

– Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii nyt onnettomuuden perimmäistä syytä. Se tehdään kaikissa kolareissa, joissa on kuolonuhri tai useampi.

Kantolan mukaan eilistä tapahtumaa tutkitaan tällä hetkellä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

– Sitten katsotaan, tuleeko muita nimikkeitä, kun ruumiinavauksen yhteydessä kuljettajalle tehdään verikoe alkoholin tai muiden huumaavien aineiden toteamiseksi.

Kantolan mukaan poliisi tuntee kuljettajan, mutta ei erittele tätä tarkemmin.

"Auto joutui aikamoisen voiman kohteeksi"

Kantola arvioi, että ajoneuvo syöksyi ojaan, kääntyi kyljelleen ja osui puuhun. Ajoneuvon katto ja turvavyöt repeytyivät tällöin irti.

– Auto joutui aikamoisen voiman kohteeksi. Puu on ilmeisesti leikannut katto-osuutta pois, jolloin siitä on lähtenyt tukipilarit pois.

– Turvavyön kiinnikkeet ovat yleensä pylväissä. Jos pylväs lähtee irti, niin yleensä turvavyön kiinnikkeet lähtevät samalla.

Videolla ei tutkinnallisesti arvoa

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunut turma lähetettiin mahdollisesti suorana lähetyksenä sosiaaliseen mediaan. Poliisille tapauksella ei ole tutkinnallista arvoa, sillä molemmat autossa olleet kuolivat, eikä tapaus siis päädy oikeuteen.

Poliisi on kuitenkin pyytänyt palveluntarjoaja Periscopelta videon poistamista.

– Sen takia, että sosiaalisessa mediassa liikkuu juttuja. Ne jutut rupeavat jo loukkaamaan ihmisten yksityisyyttä.

Poliisi ei saanut ilmoitusta

Kyseisessä Periscope-videossa yksi lähetystä seuranneista kommentoi ilmoittavansa nuorista poliisille, koska epäilee nuorten olevan juopuneita. Poliisi ei kuitenkaan saanut Kantolan mukaan minkäänlaista ilmoitusta videon aikana tai sen epämääräisen päättymisen jälkeen.

– Ei ole tiedossa yhtään. Kaikista merkeistä päätellen auto on ollut ojassa 1,5-2 tuntia. Ensimmäinen ohikulkija, joka oli linja-auton matkustaja ja istui siten muita autoilijoita korkeammalla, näki auton.

– Mikäli tämmöinen ilmoitus olisi tullut, sinne olisi partio mennyt katsomaan.

Mitään ei kuitenkaan olisi ollut tehtävissä, mikäli apua olisi saatukin aiemmin, Kantola toteaa.

Lähetyksen seuraajat yrittivät puhua järkeä

Kantolan mukaan monet lähetyksen seuraajat olivat yrittäneet puhua nuorille järkeä.

– Tässä monet tekivät viisaasti ja yrittivät estää ajamista sanomalla, että ilmoittavat poliisille.

– Kyllä tallainen aina kannattaa ilmoittaa poliisille. Ei koskaan tiedä, milloin ihminen itse, oma lapsi tai joku muu, jää rattijuopon tai kaaharin alle. Kyllä se on yhteinen asia.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja