Mainos

Espoon odotetun kesäkonsertin järjestelyt epäonnistuivat pahasti – juomia sai jonottaa yli kaksi tuntia, Ville Valon & Agentsin äänentoisto toimi huonosti: "Amatöörimäistä touhua, kyllä tämä tunnelman latisti"

Espoon Tapiolan Golfkeskuksessa lauantai-iltana järjestetyn Tagi on pop -tapahtuman järjestelyt ovat saaneet vierailijoiden tunteet kuumentumaan. 

Arja Jalonen oli odottanut ystäväporukkansa kanssa lauantain Tagi on pop -tapahtumaa, jonka pääesiintyjiksi oli ilmoitettu muun muassa Ville Valo & Agents, Juha Tapio ja Lauri Tähkä

Jalonen saapui paikalle ennen seitsemää, jolloin kesäkonsertti alkoi. Hän päätti ystävineen käydä ostamassa kuohuviiniä ennen Ville Valo & Agentsin keikkaa, mutta joutui pettymään pahasti, sillä myyntipisteiden jonot olivat todella pitkät.

Kuohuviinin kerrottiin loppuneen jo ennen heidän saapumistaan jonoon, eli aivan tapahtuman alkuvaiheessa.

Jalonen kertoo aloittaneensa jonotuksen seitsemältä, ja hieman yhdeksän jälkeen hänelle riitti.

– Ajattelin, että minä en enää jonota, saan juomaa sitten vaikka kotona, Jalonen sanoo.

– Ystävät jäivät yhä odottamaan, yli kahden tunnin jonotuksen jälkeen.

Kuivaksi jääneen suun lisäksi Ville Valo & Agentsin keikka meni Jalosen ystäväporukalta ohitse, sillä äänentoisto ei toiminut kunnolla juomapisteiden jonotusalueelle.

"Amatöörimäistä touhua"

Jalonen on erittäin harmissaan, koska useampaa konsertissa esiintyvää artistia fanittava ystäväjoukko oli odottanut iltaa kovasti. Sitä oli Jalosen mukaan myös markkinoitu k-18 "picnic-tapahtumana", johon ei kuitenkaan saanut viedä omia alkoholijuomia.

– Nämä järjestelyt olivat amatöörimäistä touhua, Jalonen toteaa.

Jalonen kuvailee, että tapahtumapaikalla oli vain muutama juomien myyntipiste, vaikka kävijöitä oli useampi tuhat. Ruokapistekin oli, mutta siellä jonoa ei ollut.

Muutkin kävijät olivat Jalosen mukaan silminnähden tuohtuneita tilanteesta. 

Jalosen mukaan vip-alueilla jonoja ei näkynyt. Hän kertoo miettineensä, että normaalit, hieman yli 50 euroa maksaneet liput riittivät heille, koska hän ei odottanut järjestelyjen olevan niin huonoja peruslipun ostaneille. 

– Kyllähän tämä tunnelman latisti, Jalosen harmittelee.

Järjestäjätahon FB-sivulla kuhinaa

Tapiolan Golfkeskus Tagin järjestämä tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran. 

Tapahtuman Facebook-sivut täyttyivät lauantai-iltana ihmisten kirjoituksista, jotka jakoivat Jalosen huonot kokemukset. Ihmiset päivittelivät tapahtuman huonoja järjestelyjä, ja kyselivät lippurahojansa takaisin. Palautetta annettiin myös vessajonoista ja äänentoiston laadusta.

Jotkut kommentoijat vihjasivat järjestäjien poistavan negatiivisia kommenteja sivuiltaan.

– Juhlat jatkuvat 1,5 tuntia juomajonossa ja järjestäjä poistaa somesta negatiivisia kommenteja! Todella noloa toimintaa, eräs kommentoija kirjoitti.

Järjestäjä pahoittelee puutteita

Tapahtuman vastuullinen järjestäjä, Ocarina Oy:n toimitusjohtaja Pertti Itkonen myöntää MTV Uutisille, että tapahtuman resursseissa oli puutteita. 

– Tämä pitää paikkansa. Saimme palautetta, että juomia oli jouduttu jonottamaan toista tuntia, mutta ei sentään useita tunteja, Itkonen kommentoi.

– Kun 8 000 ihmistä päättää yhtä aikaa mennä vessaan tai ostamaan juomia tai ruokia, niin väkisinhän siinä jonoja syntyy.

Itkosen mukaan lipunmyynnin loppuvaiheessa lippujen myynti kääntyi erittäin voimakkaaseen nousuun. Itkosen mukaan järjestelyissä tarvittava kalusto on ollut samanaikaisesti erittäin kysyttyä ympäri Suomea eri viikonloppuina.

– Emme vain yksinkertaisesti kyenneet mukautumaan kapasiteetilla kysyntään sillä hetkellä. Toivoimme, että olisimme saaneet lisää myyntitiskejä ja henkilöstöä, mutta niitä kysytään tuohon aikaan kaikkialla. Viimeisen kahden viikon aikana asiassa ei voida ihmeitä tehdä. Näin siinä pääsi käymään.

Palautetta tuli, kun musiikki ei kuulunut

Itkonen kertoo, että kritiikki äänentoiston puutteellisuudesta juoma-alueella kohdistui erityisesti alussa Ville Valon esitykseen.

– Heillä on se oma musiikkityylinsä ja he haluavat pitää sen aika softina ja pienellä volyymilla. Siitä saimme palautetta, että musiikki ei kuulu. Ville Valo halusi edessä mikseriltä lisää ääntä omaan lauluunsa ja sitä ilmeisesti saatiinkin, mutta ei riittävästi.

Itkosen mukaan Lauri Tähkän ja Juha Tapion esitykset tulivat hyvällä äänenvoimakkuudella.

Itkonen kommentoi myös vihjailuja tapahtumajärjestelyjä kritisoivien Facebook-kommenttien poistamisesta.

– Minä en ole kuullut tuollaista tapahtuneen. Jos sellaista olisi tapahtunut, niin tietäisin asiasta, hän vakuuttaa.

Itkonen toteaa tapahtuman osoittaneen, että Espoossa on kysyntää tämän kaltaiselle konsertille.

– Otamme kritiikin nöyrästi vastaan. Meillä on tarkoitus jatkaa tätä perinnettä ja nyt pystymme ottamaan huomioon tulevaisuudessa paljon paremmin yllätykset ja mahdollisuudet, mitä tämä keskellä Espoota sijaitseva paikka tarjoaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja