Ville Valo & Agentsin keikan järjestelyistä syntyi totaalinen fiasko – kaikki lipun ostaneet eivät mahtuneet sisään, ihmisiä pyörrytti ja happi loppui: "Täydellinen hukkareissu!"

Syvälahden Viihdekeskuksen järjestämä Ville Valo & Agentsin keikka eilen aiheutti suurta närkästystä keikkayleisössä.

Osa lipun ostaneista koki lauantaina karvaan pettymyksen, kun Kangasniemellä järjestetty Ville Valo & Agentsin keikka jäi yllättäen osalta ihmisistä näkemättä.

Syvälahden Viihdekeskuksen Facebook-sivujen mukaan keikalle oli myyty 2000 lippua jo helmikuussa. Järjestäjän mukaan keikka oli loppuunmyyty, eikä lippuja myyty asiakkaille enää ovella.

– Jos lava olisi suurempi ja lipunmyyntiä olisi jatkettu, niin todennäköisesti lippuja olisi myyty n. 3500-4000 kpl, kirjoittaa Syvälahden Viihdekeskus Facebookissa.

Monelta jäi keikka väliin

Paikan päällä olleiden mukaan keikka jäi todella monelta näkemättä, koska itse lava-alueelle mahtui heidän arvioltaan ainoastaan 500 henkilöä.

– Täydellinen hukkareissu!!!! Maksat liput että pääset katsomaan bändiä ja sitten et näe siitä vilaustakaan, kirjoittaa eräs Facebook-käyttäjä.

– Täyttä skeidaa, ihmiset yrittää kiivetä ikkunoista sisään ja/tai nähdä vilauksen bändistä ikkunoista. Max. kapasiteetti 500 hlö, kirjoittaa toinen.

Helle ja tungos sai ihmiset pyrkimään ulos

Facebook-keskustelun mukaan ihmisiä ohjattiin ulos katsomaan keikkaa näytöiltä. Näytöt kuitenkin sammuivat, kun Ville Valo saapui lavalle.

Useat paikalla olleista valittivat myös tungosta ja ahtaassa tilassa vallinnutta hapenpuutetta ja kuumuutta.

– Oltiin sisällä ennen keikan alkua, porukka ympärillä valitti kuinka ei saa happea ja hiki valuu. Paikka oli kuin sauna. Ei toivoakaan, että kaikki jotka bändiä tulivat katsomaan, näkisivät sitä! Minulta oli taju lähtemässä ja kaveri lähti roudaamaan minua ulos. Hyvä että edes päästiin pois sieltä. Ei mitään järjestyksen valvojia vahtimassa mitään, kirjoittaa eräs Facebookissa. 

– Ennen keikkaa tungos sisälle oli järjetön ja tuntui että happi loppuu. Ystäväni meinasi pyörtyä ja koitettiin päästä ulos, eikä sieltä meinannut edes päästä pois, kirjoittaa toinen.

"Jälkiviisaana olisi pitänyt laittaa 1500 lippua myyntiin"

Tapahtuman järjestämisestä vastanneen Reijo Pynnösen mukaan ihmisten pettymiseen vaikutti osaltaan helle.

Alueella on miehen mukaan useasti järjestetty yli 2000 katsojan tapahtumia. Tällä kertaa alueella oli kuitenkin ainoastaan yksi artisti, minkä vuoksi kaikki pyrkivät siirtymään yhdelle alueelle katsomaan keikkaa.

– Jälkiviisaana olisi pitänyt laittaa 1500 lippua myyntiin.

Tanssilavalle ei Pynnösen mukaan kuitenkaan mahdu yhtä aikaa 1500 henkilöä, mutta tilan maksimikapasiteettia on mahdotonta arvioida.

– Nyt oli niin kova artisti, että jokainen olisi halunnut katsoa sen alusta loppuun asti. 

Helle ja ihmismäärä ilmastoinnille liikaa

Alueelle oli järjestetty näyttöjä, joista katsojat olisivat voineet seurata keikkaa. Oikosulun vuoksi näytöt kuitenkin lopettivat toimintansa keikan aikana.

Tapahtumaa varten oli Pynnösen mukaan myös ostettu uusi ilmastointijärjestelmä. Helle ja valtava ihmismäärä olivat kuitenkin ilmastoinnille liikaa.

– Tila oli liian pieni, kun kaikki tulevat samaan aikaan sisälle. Meillä voi turvallisuussuunnitelman mukaan myydä 2500 lippua, eli emme me sitä ylittäneet, mutta kun kaikki siirtyvät yhteen pisteeseen, tulee ongelmia.

"Ihmiset eivät pyrkineetkään sisälle"

Negatiivisen palautteen Pynnönen huomasi vasta Facebookin kautta. Tapahtuman aikana eräs järjestyksenvalvojista oli kuitenkin ilmoittanut valituksista, kuinka ihmiset eivät pääse sisälle katsomaan konserttia. 

– Ihmiset eivät pyrkineetkään sisälle, koska he katsoivat, että oviaukko on niin täynnä, että ei mahdu sisälle.

– Ilman muuta olemme pahoillamme, että näin on käynyt. Kyllähän minulle tuli eilen myös paljon positiivista palautetta, että ei ole 30 vuoteen näin hienoa tapahtumaa järjestetty. Ne jotka olivat siellä ajoissa, kokivat sen äärettömän hienona tapahtumana, kommentoi Pynnönen.

Pynnönen aikoo neuvotella Ville Valon ja Agentsin managerien kanssa mahdollisista lippujen korvauksista. Syvälahden Viihdekeskus toimi tapahtumassa enemmän järjestelyvastaavana, minkä vuoksi lipunmyynnistä saadut tuotot eivät kuulu heille.

Asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja