Mainos

Espoon Hääyössä vihittiin 68 paria

Espoon Hääyö-tapahtuma alkoi klo 17 ja liikenne tuomikirkonmäellä hiljeni yöllä puoli kolmen aikaan, kun viimeinen vihkitoimitus oli saatu onnelliseen päätökseen. Espoon tuomiokirkossa ja toimituskappelissa vihittiin avioliittoon eilisillan ja viime yön aikana 68 paria.

Kaikki vihkiajan varanneet parit saapuivat paikalle. Vihkimiset sujuivat ennakkosuunnitelmien mukaan 20 minuutin välein. Illan ja yön kuluessa hääväki vaihtui Espoon tuomiokirkonmäellä tasaiseen tahtiin ilman ruuhkia. Vihkiparien kasvoilta oli nähtävissä häihin liittyvät suuret tunteet: jännitys, ilo ja lopulta helpotus, kun lyhyt mutta tunnelmallinen vihkitoimitus oli ohi.

Suurin osa Hääyön aikana avioituneista pareista on espoolaisia. Mukana oli myös useita pareja Helsingistä ja muualta Uudeltamaalta. Kaukaisimmat tuoreet avioparit ovat Keski-Suomesta ja Pohjanmaalta.

Vihittävien joukossa oli sekä nuoria että pitkään yhdessä eläneitä pareja. Monelle päätös avioliiton solmimisesta on ollut pienestä kiinni ja nyt tarjoutui sopiva tilaisuus toimia. Hääyön aikana päättyi jopa yli 20 vuotta kestäneitä avoliittoja alttarin äärellä ”tahdon”-lupauksiin.

Lähes kymmenen tuntia kestäneen Hääyön toteutuksessa oli mukana 16 espoolaista pappia ja neljä kanttoria. Työssä oli myös useita vahtimestareita, vihkipareille hääkakkukahvit tarjonnut keittiöhenkilökunta sekä toistakymmentä vapaaehtoista.

Tuomiokirkko suljetaan joulukuun asti

Seuraavan kerran Espoon tuomiokirkossa voi mennä naimisiin vasta ensi joulukuussa. Tuomiokirkko sulkeutuu huomenna klo 19 alkavan UrkuPurku-konsertin jälkeen. Konsertin nimi johtuu siitä, että alkavan peruskorjauksen yhteydessä nykyiset urut puretaan ja niiden tilalle rakennetaan uudet. Kirkon peruskorjaus kestää ensi joulukuuhun asti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.