Espoolaismies kuvasi lapsia salaa suihkussa liiketunnistimen avulla – tuomioksi neljä kuukautta ehdollista

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 54-vuotiaan miehen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Espoolaismies oli vuosien 2015 ja 2016 aikana kuvannut kolmea itselleen tuttua lasta muun muassa iPad-laitteella. Uhrit olivat tekoaikaan 14-, -15- ja 9-vuotiaat sisarukset.

Lapset olivat video- ja kuvatallenteissa alasti, riisuuntumassa tai muutoin intiimeissä tilanteissa. Videot oli pääosin kuvattu salaa esimerkiksi kylpyhuoneen wc:ssä ja suihkussa liiketunnistamisohjelmaa hyödyntäen.

Kuva- ja videotiedostoja oli kymmeniä. Osa videoista kesti useita minuutteja. Mies oli siirtänyt materiaalit tietokoneelleen ja muokannut niitä kuvankäsittelytekniikalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaaviksi ja seksuaalisiksi.

Mies säilytti tiedostoja perhe- ja lomakuvien kanssa samassa paikassa.

Oikeus: loukkaavaa ja nöyryyttävää

Käräjäoikeuden mukaan mies oli asetellut kuvakulmat paljastaviksi ja ylipäänsä toteuttanut teot seksuaalisin tarkoitusperin. Tekijän katsottiin toimineen myös suunnitelmallisesti, koska tallentamisessa oli käytetty liiketunnistusohjelmaa. Materiaali oli lasten yksityisyyttä loukkaavaa ja heitä nöyryyttävää.

Mies myönsi syyllistyneensä rikokseen.

Hän sai tuomioksi 4 kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi hän joutuu korvaamaan uhreilleen yhteensä 8 000 euroa ja maksamaan heidän oikeuskulujaan noin 3 500 euron edestä. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja