Mies houkutteli 9–15-vuotiaita tyttöjä lähettämään itsestään seksuaalisia kuvia ja videoita Snapchatissa – oikeus määräsi lähes 70 000 euron korvaukset

Oikeus on tuominnut 20-vuotiaan miehen yhteensä neljäntoista 9–15-vuotiaan lapsen hyväksikäytöstä. Mies houkutteli viestipalvelu Snapchatissa lapset lähettämään itsestään paljastavia valokuvia ja videoita.

Rikokset tapahtuivat vuosien 2019–2021 aikana niin, että mies pyysi itselleen entuudestaan tuntemattomia tyttöjä kavereikseen Snapchatissa. Keskustelujen edetessä mies pyysi tyttöjä lähettämään itsestään valokuvia.

Valokuvat olivat paljastavia. Lisäksi mies houkutteli osan uhreistaan tekemään videoilla erilaisia seksuaalisia tekoja.

Mies tapasi ainoastaan yhden uhreistaan. Mies meni uhrin kotiin mutta poistui sieltä tajuttuaan, että tyttö oli nuorempi kuin mitä hän oli etukäteen luullut.

Muutoin kaikki teot tapahtuivat Snapchatissa. Mies tallensi tytöiltä saamansa kuvat näiden tietämättä, muttei jakanut niitä eteenpäin.

Oikeus käsitteli rikokset suljetuin ovin uhrien yksityisyyden suojelemiseksi. Julkisessa selosteessa oikeus totesi, että mihinkään miehen rikoksista ei liittynyt uhkailua, lahjontaa tai painostusta.

Yli 30 000 euroa kärsimyskorvauksia

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi miehen syylliseksi kahteentoista lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön joista  lähes kaikki oli tehty kokonaan tai osittain nuorena henkilönä. Lisäksi oikeus katsoi miehen syylliseksi yhteen saman teon yritykseen ja yhteentoista sukupuolisiveeilisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon, joista valtaosa oli tehty osittain nuorena henkilönä.

Mies tunnusti pääsääntöisesti kaikki rikokset.

Oikeus tuomitsi miehen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 90 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Mies joutuu maksamaan uhreilleen yhteensä 31 400 euroa kärsimyskorvauksia. Lisäksi hänen maksettavakseen jää noin 35 800 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös:

    Uusimmat