Espoolaismiehelle neljä vuotta vankeutta kymmenistä lasten hyväksikäytöistä – otti uhreihin yhteyttä somessa ja pyysi alastonkuvia

Käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1990 syntyneen Kemal Altuntasin 4 vuoden ja 3 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Altuntasin 36:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Teot ovat tapahtuneet vuosina 2017-2019. Tunnistetut 43 asianomistajaa, joiden henkilöllisyydet on määrätty salassa pidettäviksi, ovat olleet tekohetkillä iältään 8–14-vuotiaita.

Pyysi kuvia somessa

Altuntas on ottanut yhteyttä uhreihinsa sosiaalisessa mediassa ja aloittanut seksuaalisiin asioihin liittyvät keskustelut heidän kanssaan. Näissä keskusteluissa mies on pyytänyt lapsilta alastonmateriaalia ja lähettänyt vastaavaa materiaalia heille.

Mies ei ollut tavannut uhrejaan fyysisesti.

Mies on myöntänyt suurimmalta osin syytteet, mutta joissakin tapauksissa hän sanoi, ettei tiennyt uhrin olevan alle 16-vuotias.

Oikeudenkäyntikulujen lisäksi mies joutuu maksamaan uhreilleen vahingonkorvauksia 1 500 eurosta 5 000 euroon.  

Lue myös:

    Uusimmat