Espoolainen Tuija kisaa uutuusohjelmassa – pelkäsi joutuvansa tekemisiin rottien kanssa

Tutustu Tuijaan! 0:35

Espoolainen Tuija nähdään Myyrä-kilpailussa tammikuussa.

Espoolainen Tuija, 29, kisaa uutuusohjelma Myyrässä. Uutuusohjelmassa 11 kilpailijaa lähtee kuvankauniiseen Meksikoon suorittamaan rohkeutta, fyysistä kestävyyttä ja nokkeluutta vaativia tehtäviä. Tehtävät kasvattavat palkintopottia, jonka yksi kilpailijoista voittaa. Kilpailua kuitenkin varjostaa salaisuus, sillä joku kisaajista on tuotannon palkkaama myyrä, jonka tehtävänä on sabotoida muiden onnistumista.

MTV Uutisten haastattelussa Tuija kertoo, että extreme-temppujen sijaan hän pelkäsi joutuvansa tekemisiin rottien kanssa. Ne ovat hänen suurin pelkonsa.

– Pelkäsin sitä, että tulisi jokin tehtävä, jossa pitäisi olla rottien kanssa laatikossa, tai ryömiä jossain kellarissa tai luolassa. Myös ahtaat paikat pelottavat, Tuija kertoo.

"Isäni on itse ollut seikkailija"

Tuijan isä on kasvattanut hänestä seikkailijaa pienestä pitäen. Isän kannustamana hän on käynyt vaeltamassa ja harrastanut koskimelontaa.

– Isäni on itse ollut aika seikkailija. Hän laittoi minut harrastamaan koskimelontaa joskus 14-vuotiaana. Meloin tuolloin aika isoistakin koskista, Tuija kertoo aiemmasta harrastuksestaan, jonka hän lopetti parin vuoden jälkeen.

– Luulen, että jokin itsesuojeluvaisto alkoi kasvaa. Koskimelonnassa oli välillä aika vaarallisiakin paikkoja. Saattoi kaatua tai olla kiven takana kajakin alla. Se alkoi olla vähän turhankin jännittävää.

14-vuotias Tuija oli koskimelomassa tyrnäväjokea pitkin, kun siellä oli vielä jäät.

– Kaaduin sen verran, että kastuin siitä jäisestä vedestä. Siitä oli aika pitkä matka perille. Silloin pelotti, että pystynkö tähän.

Nykyisin Tuija kiipeilee ja matkustelee. Hän tunnustaa omaavansa huonon suuntavaiston, joskin pyrkii treenaamaan sitä matkustelemalla.

– Huono suuntavaisto aiheuttaa minulle aina arjessakin haasteita. En aina tiedä, mihin ulko-oveltani lähtisin. Viime kesänä kävin kyllä ihan metsässäkin suunnistamassa kompassin kanssa, että yritän kyllä kehittää itseäni, Tuija nauraa.

Myyrä alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 1.1.2019 klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat