Myyrässä kisaava Pietari haluaa voittaa rumasti: "Mikä tahansa voitto ei kelpaa, vaan pitää olla ylivoimainen"

Helsinkiläinen Pietari nähdään uutuusohjelma Myyrässä. 

Seikkailuohjelma Myyrään osallistuva Pietari on 30-vuotias projektiassistentti Helsingistä. MTV Uutisten haastattelussa hän tunnustautuu todella kilpailuhenkiseksi. Kotona ei koskaan annettu voittaa.

– En pääse siitä mihinkään. Kai siihen on kasvanut, syytän siitä äitiäni ja isääni sekä lapsia, joiden kanssa olen pienenä leikkinyt, Pietari miettii.

Pietari paljastaa, että häviäminen turhauttaa. Ja koska häviäminen turhauttaa, saattavat kilpailutilanteet äityä jopa yliyrittämiseksi. Kilpailuvietti on sekä hänen vahvuutensa että heikkoutensa.

– Se on hyvä kombinaatio, että olen hirveän kilpailuhenkinen ja samaan aikaan huono häviäjä. En tykkää häviämisestä yhtään, sitä vihaan kaikista eniten. Aina pitää tehdä parhaansa, ja häviäminen ei kuulu vaihtoehtoihini.

Mikä tahansa voitto ei kuitenkaan kelpaa, vaan voiton pitää olla selkeä ja tapahtua tyylillä. 

– Pieni voitto ei kelpaa, vaan pitää olla aivan ylivoimainen. Voittaminen on kivaa, mutta kun voittaa kaikki oikein rumasti, se on vielä kivempaa.

Välillä omat sanomiset kaduttavat

Pietari tunnustaa olevansa hyvin kriittinen itseään kohtaan. Aina on parantamisen varaa. Onnistuminen saa janoamaan lisää onnistumisia. Pietari pitää sekä taakkanaan että hyveenään.

– Se on ollut aina minulle ominainen piirre. Kun pystyn parantamaan, saan siitä tyydytyksen, mutta sitten janoaa jälleen uudelleen tekemistä. Ehkä sen takia olen valikoitunut pallopeleihin ja muihin enemmän. Siinä aina jää jossiteltavaa.

Pietari näkee itsensä päämäärätietoisena ja huumorintajuisena ihmisenä. Vaikkei hän tietäisi oikeasti mitä tekee, siltä pitää ainakin näyttää, että tietää. Hän kuvailee huumorintajuaan sarkastiseksi, mikä hänen mielestään harvemmin osuu muihin. Tästä aiheutuu välillä väärinkäsityksiä. Joissain tilanteissa omat sanomiset kaduttavat jälkikäteen.

– Omasta mielestäni minulla on aina parhaat jutut. Jos ei kukaan muu naura jutuilleni, niin minä itse nauran. Pääasia, että minulla itselläni on hauskaa.

Matkailijana Pietarin tärkein tavoite on päästä golf-kentälle. Hän menee hyvään hotelliin ja nauttii hyvästä ruuasta. Erämatkoja hän ei ole harrastanut.

– Isoin asia, mitä matkoillani voisi sattua on se, että golf-laukku jäisi matkan varrelle, Pietari nauraa.

Myyrä alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 1.1.2019 klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat