Mainos

Espoo hyväksyi länsimetron

Espoon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt metron rakentamisen Helsingistä Espoon Matinkylään äänin 45-19. Ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olivat esitykset, joista toinen perustui bussiliikenteen kehittämiseen ja toinen metron rakentamiseen.

Espoon kaupunginvaltuusto on näyttänyt vihreää valoa länsimetron rakentamiselle. Kaupunginvaltuusto hyväksyi metrolinjan rakentamisen, jos asetetut 12 ehtoa täyttyvät. Valtion pitää muun muassa osallistua rakentamiseen vähintään 30 prosentin osuudella ja kehittää kehäteitä ja poikittaisliikennettä.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi länsimetron äänin 45-19. Kolme valtuutettua äänesti tyhjää. Ratkaisevassa, puolilta öin järjestetyssä äänestyksessä vastakkain olivat esitykset, joista toinen perustui bussiliikenteen kehittämiseen ja toinen metron rakentamiseen.

Metrolinjaa jatketaan Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään, ja pääosa kaupungin eteläisten osien julkisesta liikenteestä on tarkoitus hoitaa metrolla.

Länsimetron kustannuksiksi on arvioitu noin 500 miljoonaa euroa. Metrolinjan rakentamista on perusteltu muun muassa elinkeinoelämän tarpeilla.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.