Mainos

Espoo Cinéllä yleisöennätys

Sunnuntaina päättynyt 20. Espoo Ciné teki odotetusti kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Alustavien arvioiden mukaan katsojamäärä oli runsaat 27 000. Juhlavuoden kunniaksi elokuvia esitettiin tänä vuonna Tapiolan lisäksi myös Leppävaaran Bio Rex Sellossa sekä Andorrassa, Helsingissä. Festivaalilla myös esitettiin enemmän elokuvia kuin koskaan aikaisemmin.

Festivaalin puhutuimmaksi elokuvaksi nousi Michael Haneken Kultaisen palmun voittanut Das weisse Band (The White Ribbon), jonka molemmat näytökset myivät loppuun. Elokuva ei näillä näkymin saa Suomessa kaupallista levitystä. Myös eurooppalaisten fantasiaelokuvien Méliès d´Argent -kilpailun voittanut Duncan Jonesin ohjaama Moon myi loppuun kaksi näytöstä. Festivaalin päätöselokuva, Quentin Tarantinon uutuuselokuva Kunniattomat paskiaiset herätti huomiota jo hyvissä ajoin ennen festivaalin alkua ja sen liput varattiin loppuun runsaassa viikossa lipunmyynnin alkamisesta.

Vuoden kotimainen ensi-iltaelokuva oli ennakkoesityksenä nähty Zaida Bergrothin esikoispitkä Skavabölen pojat, joka esitettiin yleisölle vuoden kotimaisena debyyttinä. Myös Bergrothin palkitut lyhytelokuvat Lasileuka ja Heavy Metal esitettiin osana festivaalin ohjelmistoa.

Espanjalaisten elokuvien sarja oli jälleen varsinainen yleisömenestys: Berlinalen Kultaisen karhun voittanut perulaisen Claudia LlosanLa teta asustada ("The Milk of Sorrow"), Augustín Díaz YanesinSólo quiero caminar ("Just Walkin") ja Joaquín OristrellinDieta mediterránea ("Mediterranean Food") myivät loppuun. Tätä suosiota tuki huippusuosittu espanjalaisen elokuvan historiaa esittelevä valokuva- ja julistenäyttely "Cine español. Una crónica visual". Puheenaiheeksi nousivat myös saksalainen Maren AdenAlle Anderen ("Everyone Else"), brittiläinen Steve McQueeninHunger sekä norjalainen Nord ("North"), jotka kaikki myivät loppuun. Alle Anderenista ja Nordista oli myös tekijävieraita festivaalilla.

Ilmainen ulkoilmaesitys oli saanut tänä vuonna tuekseen elävän kuorosäestyksen, kun Out ´n loud -kuoro kipusi lavalle säestämään Phyllida Lloydin Abba-musikaalia Mamma Mia! Tuloksena oli kaikkien aikojen esitys ja ennätysyleisö.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.