Seurapomo paljasti – näin karmeassa tilanteessa on Barcelonan talous

Kuinka PSG:llä on varaa kaikkiin tähtipelaajiinsa? PSG-pomo:"Toivottavasti Messi ei pyydä lisää palkkaa" 3:37
Lionel Messi siirtyi PSG:n paitaan. Seuran toimitusjohtaja Nasser Al-Khelaifilta kysyttiin, kuinka PSG:llä on varaa kaikkiin sen tähtipelaajiinsa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta piti maanantaina lehdistötilaisuuden, jossa kertoi tarkempia tietoja seuran taloudellisesta tilanteesta.

Barcelona joutui vastikään luopumaan legendastaan Lionel Messistä ja seura on aiemminkin ollut otsikoissa sen heikon taloustilanteen vuoksi. Julkisuudessa on puhuttu mahdollisesta konkurssista. 

– Barcan pääoma on 451 miljoonaa pakkasen puolella. Se on pakottanut meidät tekemään töitä sen eteen, että luotonantajamme näkevät seuran olevan elinvoimainen, Laporta sanoi.

Barcelona ei voinut La Ligan sääntöjen vuoksi rekisteröidä uusia pelaajia, koska pelaajien palkat menivät yli sarjan palkkakaton. Seura hankki silti muiden muassa Memphis Depayn, Sergio Agueron ja Eric Garcian.

Barcelona yritti tehdä jatkosopimuksen Lionel Messin kanssa ja tämä oli valmis puolittamaan palkkansa, mutta La Ligan säännöt estivät jatkosopimuksen. Gerard Pique pudotti palkkaansa, jotta seura sai rekisteröityä Depayn ja Garcian.

– Pique ei ole pelkkä jalkapalloilija. Hän on seurajalkapalloilija. Hän on tehnyt jotain, joka on erittäin kunnioitettavaa ja sitä eivät kaikki tee pelaajien rekisteröimisen vuoksi, Laporta totesi.

Seuran taloustilanne on kuitenkin erittäin vakavalla tolalla.

– 103 prosenttia kaikista tuloistamme menee palkkakuluihin. Se on 20-25 prosenttia enemmän kuin kilpailijoillamme, Laporta kertoi. 

Lue myös:

    Uusimmat