Lionel Messi -saagassa uusi käänne: lakimiehet yrittävät estää supertähden PSG-siirron

Lionel Messin siirtosaaga puhuttaa maailmaa. Nyt Barcelonan palkkaamat lakimiehet ovat asettumassa vireillä olevan PSG-siirron esteeksi.

Lionel Messi on ollut jalkapallomaailman ykköspuheenaiheena torstaista lähtien, kun Barcelona ilmoitti argentiinalaisen supertähden jättävän seuran.

Lionel Messi ja Barcelona olivat päässeet jo yhteisymmärrykseen jatkosopimuksensa yksityiskohdista, mutta La Liga ei hyväksynyt sopimusta taloussääntöihinsä vedoten. Messi oli valmis leikkaamaan edellisestä palkastaan peräti 50 prosenttia, mutta Barcelonan palkkamenot olisivat silti ylittäneet sallitun rajan.

Messin seuraavana osoitteena on pidetty ranskalaisseura PSG:tä. Lähteiden mukaan Messin sopimus olisi enää viimeistä silausta vaille valmis.

Nyt asiaan on kuitenkin saatu uusi käänne. Ranskalais-espanjalainen lakimies Juan Branco on tehnyt yhtiönsä kanssa valituksen Euroopan komissiolle FC Barcelonan puolesta. Valituksen tarkoituksena on estää Messin vireillä oleva siirto PSG:n riveihin. Branco vetoaa valituksessaan siihen, ettei PSG ole toiminut taloussääntöjen mukaisesti.

– PSG:n tilanne taloudellisen reilun pelin suhteen on paljon huonompi kuin Barcelonan. Viime kaudella PSG käytti 99 prosenttia kaikista tuloistaan palkkoihin, Barcelona 54 prosenttia, Branco kirjoittaa valituksessaan.

UEFA:n Financial Fair Play -säännöt pyrkivät estämään jalkapalloseuroja käyttämästä menestyksen tavoittelemiseen enemmän rahaa kuin mitä tienaavat. 

PSG on ollut erittäin aktiivinen kesän siirtoikkunan aikana. Ranskalaisjätti on haalinut riveihinsä jo Sergio Ramosin, Georginio Wijnaldumin, Gianluigi Donnarumman ja Achraf Hakimin.

Lähteet: Marca, L'Equipe

Lue myös:

    Uusimmat